От 16 до 22 ноември, изцяло в онлайн формат, ще се проведе безплатен уъркшоп по творческо писане за гимназисти. Събитието е предназначено за ученици от гимназиите, които имат желание да пишат за природата по нов начин.

“Какво е природа? Как да я обясним? Как да я опазим? Ще се запознаем с есета на български и чуждестранни автори и ще обсъдим как всеки от тях успява (или не успява) да пресъздаде околната среда. След което ще излезем от класната стая и ще се гмурнем самите ние сред природата – в градски паркови пространства и зоологическата градина – за да напишем собствени текстове за преживяванията си и да ги обсъдим със съучениците си. Ще се опитаме да намерим думите за природата, които ни липсват” – споделя лекторът Димитър Кенаров, който също е писател и природолюбител.

Тпй е автор на The New Yorker, Esquire, Outside, The Nation, The Atlantic, Foreign Policy, The New York Times и The Virginia Quarterly Review. Има две публикувани стихосбирки (едната от тях за животни) и на множество пътеписи и текстове за екология в англоезичната и българската преса. Собственик на две кучета, който един ден иска да има и мравояд.

Всеки, който иска да се включи в обучението, е нужно да изпрати есе, писано през последните шест месеца. Обем на текста – максимум 2 стандартни страници (1800 знака).

Повече информация има тук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *