Безплатен справочник представя частните гимназии в България и чужбина

0

1 The-Business-Institute-Color-Logo-Image-265x301Първото по рода си безплатно издание за ученици, желаещи да продължат образованието си в частни гимназии в България и чужбина, ще има ролята на незаменим пътеводител в избирането на правилното за тях училище. “Справочникът, подготвен от екипа на сп. „Образование и специализация в чужбина” и Маркет Тренд ООД, със съдействието на учители, директори, родители и консултанти, предоставя полезна информация и съвети относно естеството, спецификата и целите на гимназиалното образование в частни училища”, сподели Десислава Пенчева, ръководител на проекта. Изданието събира на едно място всички възможности за продължаване на средно образование в общо 10 от най-популярните чуждестранни дестинации за образование на деца. Сред тях са: Великобритания, Германия, Австрия, Франция, Испания, Италия, Канада, САЩ, Австралия и Швейцария.

Учениците ще открият цялата необходима информация за сроковете за кандидатстване в различните държави, таксите за образование и условията за пансионен престой, уловките при кандидатстването в съответната държава. Представени са и основните образователни програми, които са с международен стандарт като A-level, IB, IGSCE и др., както и училищата, където могат да се изучават тези програми в България. Накратко родители и ученици ще могат да се информират относно какво предлагат частните училища в България и чужбина, какво представлява пансионния живот за децата в елитните училища в чужбина, извънкласните им дейности и най-важното за дипломите, които ще придобият след завършеното им средно образование.

Първият справочник за средно образование с езиково обучение 2014 / 2015 се разпространява безплатно в печатен и в онлайн вариант. Печатното издание може да намерите в някои от големите книжарници в страната, в някои от водещите училища, в подбрани тенис кортове, конни бази, голф игрища, езикови центрове, както и по време на различни форуми и събития в сферата на образованието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *