Безплатен справочник представя възможностите за обучение в 18 държави

студентиЗа поредна година, справочникът за бакалавърски програми, изготвен от екипа на сп. „Образование и специализация в чужбина” ще бъде незаменим пътеводител при подготовката за кандидатстване за бакалавърска степен в България и чужбина. Както винаги досега, издателите разпространяват информационния каталог безплатно, за да представи пред максимално широка публика възможностите за получаване на качествено образование за младите хора на България.

Справочникът предоставя полезна информация и съвети относно естеството, спецификата и целите на бакалавърската образователна степен. Накратко са представени фактите, които трябва да знаете за най-популярните образователни дестинации – Великобритания, САЩ, Канада, Германия, Франция, Дания, Швеция, Италия, Испания, Холандия, Австрия, Белгия, Финландия, Холандия, Шотландия, Швейцария, Гърция, Чехия, както и България.

Представени са и водещите български и чуждестранни университети в 14 различни образователни направления, подредени според рейтинговата система на българското Министерство на образованието и авторитетни международни класации.

„Когато подготвяме този справочник, ние не го правим с мисълта, че изпращаме някои от най-талантливите млади хора на страната ни далеч от нея. Напротив – вярваме, че сме от полза за нашето общество, че много бъдещи студенти искат и могат да приложат наученото в някои от най-авторитетните институции както в България, така и по света.“ – коментират от редакцията на новият справочник.

Петият бакалавърски справочник Bachelor’s Degree Catalogue 2015 ще се разпространява в печатен и в онлайн вариант. Печатното издание може да се намери в някои от големите книжарници в страната, водещи училища, в библиотеки, както и по време на различни форуми и събития в сферата на образованието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *