Безплатен курс за млади художници ще развива дигиталните им умения в сферата на уеб технологиите

0

background-photo-320x225През октомври стартира още един безплатен курс от втората част на програмата Tech Institute 2015 на Samsung. Курсът „Въведение в уеб технологиите“ е предназначен за студентите на Националната художествена академия и се провежда с  подкрепата на JobTiger.

Фокусът на обучението ще бъде върху овладяването на HTML и CSS, които стоят в основата на всеки сайт от интернет пространството. Опитът в уеб областта е добро допълване на уменията на дизайнери, интересуващи се от създаването на потребителски интерфейс на уебсайтове или мобилни приложения. Той улеснява и подобрява процеса на изграждането на дизайн, тъй като дава възможност за реална преценка на ключови ситуации, които играят роля при графичното оформление на уеб или мобилна страница. Овладяването на HTML и CSS полага основа за развитие, от която може да се продължи в много области в уеб дизайна.

„Студентите в Националната художествена академия безспорно са талантливи художници с усет към цветове, форми и дизайн. Надграждайки артистичните им умения с познания в уеб програмирането, освен като артисти тези млади хора могат да се реализират на пазара на труда и в ИТ сферата. Web Designer, Frond End Developer, User Interface/ User Experience Designer, това са само част от специалистите, от които почти всяка уеб ориентирана компания има нужда, като екипите, които се занимават с Front End Development са сред основните във всяка компания“, заяви Светлозар Петров, управител на JobTiger.

В края на обучението студентите ще създадат собствено портфолио и ще придобият нови технологични умения, които да им помогнат за по-успешната им реализация на пазара на труда.

Задължителна част от курсовете по програмата Tech Institute на Samsung е и обучение, което развива меките умения на младежите и им помага да научат как да планират професионална си кариера. Всеки от участниците в курса ще има възможността да получи персонално кариерно консултиране като освен това, всички успешно преминали обучението ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели.

Курсът за „Въведение в уеб технологиите“ стартира на 22 октомври, а желаещите да се включат могат да кандидатстват до 11 октомври. Повече информация за курса може да научите тук: http://www.jobtiger.bg/tech-institute/

Курсът за „Въведение в уеб технологиите” е част от програмата „Tech Insitute” на Samsung. Чрез нея компанията създава практически курсове за студенти, благодарение на които младежите подобряват дигиталните си умения, придобиват квалификация в отделна технологична област и се подготвят за бъдещата си реализация на пазара на труда. Всички курсове от тази програма се провеждат в Лабораториите за иновации на Samsung или в други места с висок клас технологично оборудване.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *