АУБ организира интерактивна кръгла маса, за да ангажира студенти и преподаватели с устойчивото развитие

0

На 30 март от 19:30 ч. Американският университет в България (АУБ) организира интерактивна кръгла маса на тема Get Engaged with Sustainability (Ангажирайте се с устойчивото развитие).

Кръглата маса се организира от Клуба по устойчиво развитие и Комитета по устойчиво развитие към университета и ще се проведе в Академичен център „Балкански“ в университетския кампус в Благоевград. Целта на събитието е да ангажира общността на АУБ в дискусия по нововъзникващите решения за климата, въздействието на изменението на климата и идеята за справедлив устойчив преход.

Дискусията е част от World Wide Teach-In Climate/Justice (Световно обучение по климат и климатична справедливост), проект, който насърчава диалога по темите за климата и климатичната справедливост в над 1000 училища, университети и общности по целия свят.

Част от дългосрочната ни стратегия е да поощряваме ангажираността на целия университет с темата за устойчивостта и промените в климата. Целта ни е да включим темата във възможно най-много департамемнти, дори такива, в които тя не е водеща“, коментира президентът на АУБ д-р Дейвид Еванс.

Интерактивната кръгла маса Get Engaged with Sustainability включва четири панела: „Научни изследвания“, „В аудиторията“, „На кампуса и около него“ и „След дипломирането“. Ще участват преподаватели и студенти от АУБ, а сред гостите са представители на WWF България и Българска фондация „Биоразнообразие“. В последния панел ще бъдат обсъдени кариерните и бизнес възможности в сферата на устойчивите практики.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *