Артистичните специалности изместват бизнес обучението в чужбина

Най-предпочитаните дестинации от българските студенти са Великобритания, Холандия, Германия и Австрия

Тази година, българските студенти за първи път проявяват висок интерес към програми с по-артистична и креативна насоченост в чуждестранни университети. Това стана ясно на годишната среща на настоящи и бъдещи студенти в чужбина, организирана от консултантите от ЕДЛАНТА. На събитието Your Education Abroad Party, което се проведе вчера в София, стана ясно, че много студенти искат да се занимават с режисура, създаване на късометражни и пълнометражни филми, фотография и всякакъв вид дизайн – интериорен, графичен, индустриален и продуктов. Студентите залагат и на специалността архитектура.

Макар и на второ място, бизнес специалностите продължават да са популярни сред българските кандидат-студенти. През миналите години, бизнес мениджмънтът е сред челните позиции, а тази година младите българи разчупват избора си с алтернативи, като бизнес предприемачество, маркетинг и човешки ресурси. Популярни специалности са още компютърни и инженерни науки.

Най-предпочитаните дестинации за нашите кандидат-студенти тази година са на първо място Великобритания, след което Холандия, Германия и Австрия. Преди потвърждението на британското правителство за студентски заеми за Англия, доста кандидат-студенти са обмисляли и резервен вариант, като най-често това е била Холандия – дестинация, която определено изкачва в класацията на предпочитанията през последните години. Третото място се дели между Германия и Австрия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *