Американска компания наема младежи да разработват сайт за видео игри

valve-logoАмериканският производител на видеоигри Valve пусна уебсайт, наречен Pipeline. Новият сайт на технологичната компания е създаден и се поддържа от тийнейджъри. Целта му е да помогне на младите хора да се реализират в сектора на видео игрите. Освен това порталът съдържа полезна информация и отговаря на най-често срещаните сред младежите въпроси в сектора.

От Valve обясняват, че Pipeline ще функционира като форум за обсъждане на теми, свързани с видео игрите, и ще се ръководи главно от това, което читателите искат да научат. В новия проект компанията, която гравитира предимно към опитни служители, наема група гимназисти с минимален трудов стаж с идеята да ги обучи в уменията, необходими да бъдат успешни в индустрията и по този начин да разнообрази плоската си структура на управление.

Valve не е единствената IT фирма, която е привлекателна за професионална реализация на младежи. В своята академична програма за развитие например, Sony се стреми да запознае студентите със своя хардуер и софтуер, като част от университетското им образование. Програмата предоставя възможност за работата по проекти на японския концерн, след дипломиране на обучаваните в нея студенти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *