“Алма Алтер” получи големите награди на театрален фестивал в Беларус

Трупата на Театър-лаборатория „Алма Алтер“ се върна с двете големи награди от Международния театрален фестивал „Театрален куфар“ в Минск, Беларус.

На събитието, което се проведе от 23 до 27 септември 2017 г., трупата на “Алма Алтер” представи спектакъла „Ромео и Жулиета – сонет за безсмъртната любов“. Журито присъди на трупата на Софийския университет наградата за най-добро представление на професионална трупа за “Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов” както и наградата – “Gran prix” на фестивала (награда на жури и публика).

След представлението хореографът д-р Петя Йосифова и актьорът Георги Арсов изразиха усещането си за изключително силен спектакъл, за публика, която реагирала във всеки един момент на представлението, за трупа, която със самочувствие е прокарвала новите театрални пътища и повеждала зрителите след себе си.

Екипът на „Алма Алтер“ бе отличен с няколко номинации: на Георги Арсов за главна мъжка роля; на Илианна Сербезова за главна женска роля;  на Константин Кучев за поддържаща мъжка роля; на Николай Георгиев за най-добра режисура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *