Актрисата Яна Кузова разкрива трикове за успешна изява пред публика (Интервю)

Харизматичната актриса Яна Кузова разказва за предстоящото обучение по публично говорене и презентиране “In the spotlight”, което ще се проведе на 21-и и 22-и март в София. Участниците в него ще научат упражнения и трикове от актьорската практика, които ще им помогнат да завладеят всяка аудитория, пред която са изправени. Колко е лесно да сте “под светлината на прожекторите”, когато някой ви подаде ръка и как да завладявате всяка аудитория с ораторско майсторство, разкриват следващите редове:

 

Въпрос: Провеждате обучение “In the spotlight” – Техники и упражнения за подготовка при презентиране и публично говорене. За кого ще е полезно обучението?

 

Отговор: За всеки! От една страна, често виждам бизнес хора, напълно наясно с тематиката, която представят, но им липсва онази увереност и магнетизъм, нужни да завладеят публиката. От друга страна, животът ни в днешно време е низ от презентации. Не е нужно само работата ви да е свързана с изнасяне на презентации или говорене пред публика. Всеки един събеседник е “публика”. Дали кандидатствате за работа, възпитавате детето си или говорите пред приятели – всичко това е презентация на самите вас като личности. Колкото по-убедителни сте, колкото повече знаете как да владеете аудиторията, толкова по-успешни можете да бъдете.

 

Въпрос: Разкривате ли на участниците някои от триковете, които да им помогнат за увереност и самочувствие?

 

Отговор: Работя с участниците персонално, както и едновременно с това в група. Всеки участник е презентатор, всяка група е аудитория. Всички ние имаме потенциал, който често е заключен по ред причини. Аз се старая да намеря скрития ключ и да покажа пътя към “съкровището”.

 

Въпрос: С какво опитът в актьорското майсторство може да помогне?

 

Отговор: Моята професия всъщност е скрита форма на презентаторски умения. Ако снимам – изнасям презентация пред невидима публика, а тя е още по-строга зад екрана. Ако имам представление – всъщност това е презентация на живо. В актьорската ми кариера се налага да се превъплъщавам в напълно различни персонажи, а това е огромен опит, който искам да споделя с участниците.

 

Въпрос: Какво при провежданите от Вас обучения по темата не спира да Ви изненадва?

 

Отговор: Колко лесно е всъщност да си “под светлината на прожектора”, когато някой ти подаде ръка, посочи ти вярната посока и подходиш с отворени сетива към материята. Натъквам се на участници, които след няколко участия в обученията се превръщат във фантастични оратори, заредени с енергия, а само до преди известно време са били напълно притеснени да излязат пред колеги или публика. Ние сме личности и да се изразяваме е нашето най-голямо богатство.

 

Инструкторът Яна Кузова е актриса и носителка на награда Аскеер за поддържаща женска роля в спектакъла “Къщата на Гнева”. Има богат театрален опит с водещи роли и участия на международни театрални фестивали и сцени. Шест години е част от трупата на театър ”Възраждане”. Професионален опит във водещите медии. Играе в сериала “ Забранена любов ” на NOVA TV. Още като дете е водеща на тиййн предаването “ Клип Купон” на БНТ, част е от актьорския състав на сериала “Връзки” по TV7, водеща на “AutoMotorShow” по bTV. Нейният глас е част от българските аудио книги. Има опит в прочита на световни бестселъри ,съвременни български автори и др. В киното е работила с режисьори като Камен Калев, Съни Сънински, Димитър Шарков ,Тодор Чапкънов и др. Първата й роля в американска продукция й дава възможността да си партнира с Христо Шопов, Stephan Rea и Bruce Payne. Зад гърба си има безброй участия в музикални клипове, реклами на Каменица, Банка ДСК, Арлет Stars, Beefeater Fashion Show, Tommi и др.

Яна има голям опит като водеща на множество официални събития, модни ревюта,събития на големи фирми, частни партита, откриване на пътни участъци, презентиране на нови продукти, ежегодните награди на столична община и много др.

Харизматична и позитивна, Яна има опит и умения в комуникацията с различни характери. Упражненията и подготовката за сценични и екранни изяви , които професионалистите практикуват, помагат и в бизнеса и социалните ни ангажименти, учейки ни на полезни умения. Яна е провеждала фирмени занимания с практически задачи , радващи се на отличен успех.

 

Повече информация за събитието има тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *