Академия за топ готвачи и сладкари отваря врати в София

Първото по рода си у нас училище за висша кулинария HRC CulinaryAcademy отваря врати в София. Академията, която ще подготвя бъдещите звезди на българската кулинарна сцена, е единственото училище в Европейския съюз, чиято програма е акредитирана от Американската Кулинарна Федерация (ACF).
Възпитаниците на HRC Culinary Academy ще изучават всичко необходимо, за да станат успешни готвачи и мениджъри в ресторантьорството като: безопасност в кухнята, основи и тънкости на кулинарията, маркетинг в хотела и ресторанта, професионално организиране на събития и кетъринг и др. В рамките на два семестъра бъдещите шеф-готвачи ще преминат през задължителна практика в ресторанти и луксозни хотелски вериги в САЩ, Западна Европа, Близкия Изток, Южна Африка и Китай.
HRC Culinary Academy е създадена през 2008 г. в Добрич. От създаването си до сега Академията е обучила близо 300 кулинарни специалисти от над 20 държави.