„Академията на Телерик“ ще обучи безплатно над 1100 ученици тази есен

Детска академия на ТелерикНад 1100 ученици стартираха своето безплатно обучение в „Академията на Телерик” тази есен. Учениците ще се запознаят с най-популярните програмни езици и технологии за разработка на софтуер и ще участват в практически срещи, водени от екип от професионални преподаватели и програмисти.

Над 440 нови ученици на възраст от 4-ти до 6-ти клас преминаха успешно входен изпит и бяха приети в петнайсетте школи на „Детската академия на Телерик” в 10 града в страната. Те се обучават в две учебни направления – „Алгоритмично програмиране” и „Разработка на компютърни игри”.

В първото направление децата се учат да решават задачи с алгоритми и да създават програми, като в същото време се подготвят и за национални състезания по информатика. Във второто направление учениците стъпка по стъпка създават игри с HTML, CSS и JavaScript, докато развиват базови умения по програмиране.

Над 200 ученици от цялата страна посетиха октомврийското обучение на „Училищната академия на Телерик” в София, а още 370 се включиха онлайн. Тази година учебната програма на инициативата е фокусирана върху един от най-популярните програмни езици в момента – Java.

Следващото обучение на „Училищната академия на Телерик” ще бъде през ноември. Участието е безплатно, необходима е само предварителна регистрация на страницата на „Академията на Телерик”.

През октомври започна и „Алго академията на Телерик” – програма по алгоритмично програмиране за подготовка на ученици за национални състезания и олимпиади. В първата среща общо присъствено и онлайн се включиха около 100 ученика.

По време на целогодишното обучение те ще се запознаят с най-важните алгоритми в информатиката и ще тестват уменията и знанията си на специално организирани състезания с участници от цялата страна. Следващата среща на „Алго академията на Телерик” ще бъде през ноември – както и при останалите инициативи, участието е безплатно с предварителна регистрация.

Интересът на децата и младежите към програмирането нараства с всяка изминала година, съобщиха от Телерик. При старта на „Академията на Телерик” през 2010 г., курсовете са посещавани предимно от ученици със заложби в математиката, но днес в тях се включват деца и тийнейджъри с различни таланти и интереси.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *