Агрополихим стартира програма за развитие за ученици и студенти

0

Инициативата „50 възможности за развитие“ ще предоставя възможности в разнообразните сфери на дейност на компанията

 

Водещият производител на минерални торове в Югоизточна Европа и един от най-големите работодатели в България – Агрополихим, стартира програма за развитие по повод своята 50-та годишнина.

Мисията на кампанията 50 възможности за развитие“ е да разшири възможностите за професионално ориентиране на ученици и студенти, чрез предоставяне на разнообразни форми на изява и участие в различните сфери на дейността на компанията. Сред тях са: химични технологии, енергетика, търговия, доставки, логистика, автоматизация на производството, екология, безопасни условия на труд, механо- и електроподдръжка, информационни технологии, инвестиционни проекти, счетоводство и финанси, право, комуникации, човешки ресурси. ​ ​

„Неслучайно в сърцевината на програмата стои темата за подкрепата и развитието на младите хора. ​ Гордеем се с успехите и постиженията на компанията и хората в нея за изминалите 50 години, но за нас ​ е изключително важно да дадем своя принос за израстването на следващото поколение млади специалисти, които да допринасят за развитието на региона, и на страната ни“, коментира Гергана Колева, Ръководител Човешки ресурси в Агрополихим АД.

Първата инициатива, с която стартира програмата, е средношколското състезание „Енергетиката и ние 2024 г.“, организирано от Технически университет гр. Варна. То ще се проведе този петък 22 март, а компанията ще награди най-добрия младежки проект с индивидуални еднократни стипендии на стойност 500 лв.

Подкрепата на Агрополихим за развитието на бъдещите учени, специалисти и иноватори ще бъде разгърната под формата на парични стипендии, възможности за специализирани стажове, менторски програми, ваучери за обучителни програми и кариерни консултации, както и много други формати, информация, за които очаквайте на официалния сайт на Дружеството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *