Студенти ще бъдат обучавани в менторска програма за бизнес умения и мениджмънт MySuccess Инкубатор

logo-my-success_2013-300x58Студенти от 3 и 4 курс и магистри ще се срещнат с предприемачи и представители на топ компании в България на форума MySuccess.bg in Education 2014 – Аз мога повече. Образователният форум ще се проведе на 22 февруари 2014 г. от 09:30 часа в аулата на УНСС. Форумът се организира за четвърта поредна година от списание ENTERPRISE в партньорство със CISCO Institute (Институт за предприемачи) и цели да вдъхнови бъдещите специалисти да се развиват в България.

MySuccess.bg in Education изгражда мост между студентите и българския бизнес, като представя нужните практически умения, които  младите експерти трябва да притежават. По време на форума студентите ще имат възможност да се запознаят с успели млади българи, които развиват собствен бизнес или са част от мениджърския екип на големи компании. Своя опит и успехи ще споделят мениджъри от Аурубис България, Hewlett-Packard Global Delivery Center, The Business Institute, LG България и др. Те ще разкажат с какво са допринесли за успеха на фирмите, от които са част, как са изградили своята кариера и какви знания и умения са им били необходими.

Студентите ще научат реални примери и бизнес казуси от практиката, както и ще получат полезни съвети за усъвършенстване на познанията от университета и за успешно явяване на интервю за работа. Мениджърите ще споделят с тях какви са очакванията на българския бизнес от завършилите специалисти и какви умения и компетенции се търсят реално на пазара на труда.

MySuccess.bg in Education събра над 300 предприемчиви и инициативни студенти на изданията през 2011 г., 2012 г. и 2013 г.  „Опитът ни от предходните 3 години показа, че студентите, които имат намерение да се развиват професионално в областта на мениджмънта, нямат никакви умения за това, дори да са проактивни и да имат качества“, коментира Бинел Енвер, издател на списание ENTERPRISE. В анкетни проучвания на организаторите на форума и проведени разговори през изминалата година студентите споделят, че всички държавни университети страдат от липсата на практически опит и знания, срещи с млади мениджъри и дискутиране на успешни бизнес модели. „Смятаме, че можем да компенсираме това чрез споделянето на опит, практически примери и съвети от млади мениджъри, които вече са успели в развитието си в големи и средни корпорации в България, и чрез менторската програма MySuccess Инкубатор“, допълни Бинел Енвер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *