Стартираха поредицата менторски срещи на Любомир Леков

Любомир ЛековЗапочна поредицата менторски срещи на Любомир Леков – предприемач, основател и бивш мениджър на медийната група Investor.bg – в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси. Срещите са продължение на конкурса “Стипендиантите на Леков”, в който бяха отличени 5-тима студенти с интересни и иновативни предприемачески идеи.

Любомир Леков провежда поредица от срещи със студенти от всички випуски на програмата досега – темите са част от проекта S.K.I.L.L.S. на фондация “Лекови”. Зад съкращението S.K.I.L.L.S. стоят думите “Shared Knowledge and Inspired Learning for Lifelong Success”. Мисията на проекта е екип на фондация “Лекови” да помага, чрез споделяне на собствения си опит и знания, на млади предприемачи да постигнат мечтите си и да покажат пред света това, което умеят най-добре.

Първата тема по проекта S.K.I.L.L.S., която беше тема и на мартенската менорска среща в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, е “Защо искам да основа собствена компания или да имам собствен продукт?” “Не е достатъчна само добра идея”- въвлече аудиторията Любомир Леков и добави, че предприемачът трябва да бъде както добър търговец, така и да умее да ръководи хора. Студентите дискутираха с него за пътя от това да намериш какво най-много обичаш да правиш, да превърнеш хобито си в бизнес и да визуализираш идеята си на всяка стъпка.

През лятото на 2014 година Любомир Леков основа конкурс за студенти в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, които да получат в комплект – стипендия за обучението си и менторска подкрепа от фондация “Лекови” и лично от него. Мотивацията за това партньорство беше свързана с изграждането на устойчив резултат – знания, умения и контакти. “Парите не винаги раждат умения и добър бизнес. А знанията и уменията със сигурност са ключови за успешни идеи и устойчиви резултати”.

На 19-ти април ще се проведе “Ден на отворените врати” на магистърската програма по Иновации, Предприемачество и Финанси.

Повече информация е достъпна ТУК.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *