ОИЦ-София стартира Кампанията „Да създадем заедно България 2020 г.“ в УНСС и НСА

DSCF2151С вашите идеи и европейски средства през 2020 г. България трябва да се превърне в по-добро място за живеене. Усилията на всички ни сега трябва да бъдат насочени към това да променим нашия университет, нашия квартал, нашия град, всичко, което ни заобикаля в насоката, която ни харесва. Това заяви Елза Григорова, управител на ОИЦ-София при откриването на Кампанията „Да създадем заедно България 2020 г.“ пред студенти от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Тя представена целта на Кампанията и призова студентите да попълнят анкетни карти, в които всеки може да даде своето предложение за подобряване на учебната база, спортните площадки и околна среда около университета.

Според бъдещите икономисти усилията на властите в София трябва да бъдат насочени към превръщането на Студентски град в истински оазис на науката и спорта. Обликът на Студентското градче трябва да се промени, за да се запази акдемичния дух в него, настояват те.

DSCF2153Колегите им от Националната спортна академия „Васил Левски“ (НСА) поискаха да се осигурят условия за професионалната реализация на дипломираните студенти с педагогически профил. Ние разчитаме на вашето мнение, кажете ни как искате заедно да променим България през новия програмен период до 2020 г., призова студентите от НСА Мария Зафирова, ръководител на Централния информационен и координационен офис (ЦИКО) в Министерски съвет. Заедно с г-жа Григорова тя разговаря със студенти от спортната академия.

Набирането на проектни предложения чрез анкетните карти ще приключи на 5 април 2015 г. В периода 6 – 15 април получените предложения ще бъдат обобщени, а до края на месеца ОИЦ-София ще проведе тематични събития във всички общини от София-окръг и в Столична община с потенциалните бенефициенти по проекти, в които ще бъдат поканени и представители на УО на оперативните програми.

DSCF2180Най-добрите предложения, оценени от Академичното ръководство на всяко висше учебно заведение ще бъдат представени с 3D проекти или с презентации от самите студенти във втория етап на Кампанията.

Инициативата ще продължи до 9 май 2015 г., когато ще бъдат представени най-добрите проектни идеи.

Кампанията „Да създадем заедно България 2020 г.“ е инициатива на Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България. Тя ще се проведе в периода 16 март-9 май и ще обхване цялата страна.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *