Мартина Божанска, студент в Магистърска програма по иновации, предприемачество и финанси: Успешно прилагам наученото в работата си

SONY DSCМартина Божанска е Директор „Маркетинг и продажби” в Метрополитън Хотел София, където работи повече от 6 години. Нейният професионален път стартира от хотел Golden Tulip в Лозана, Швейцария като Housekeeping Supervisor. В Швейцария, в Swiss Hotel Management School, част от групата висши училища на SEG, е получила и своята бакалавърска диплома по хотелиерство и туризъм, по съвместна програма с University of Derby, UK. Мартина учи в магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси в сегашния випуск 2014/2015 г.

Как разбрахте, че отново е време да инвестирате в своето образование?

След като завърших бакалавър, реших да започна работа, да натрупам опит и разбера с какво искам да се занимавам и тогава да продължа обучението си. Така, минаха 6 години, през които вече знаех какво искам да правя в живота, но не бях сигурна как да инвестирам в образованието си, така че да извлека максимална полза. Не желаех просто да завърша нещо, за да получа диплома, без да получа развитие. На база натрупания опит и знания избрах посоката, в която да профилирам образованието си.

Какво търси в образованието си човек, който вече има професионален опит?

Търсех и очаквах да получа добавена стойност – практични бизнес знания и умения, контакти, реално приложими решения и отговори на въпроси, които да насочат професионалното ми развитие.

Как програмата, която учите в момента (иновации, предприемачество и финанси) добавя стойност към професионалното ви развитие?

Няма излишен пълнеж. Лекциите са насочени към конкретни бизнес казуси, инструменти, практически решения, креативни задачи и интерактивен модел на комуникиране на материала. Няколко пъти успешно приложих наученото в работата си. И вкъщи и в офиса с голям ентусиазъм споделям какво ново съм научила. Чувствам се доволна, че уплътнявам времето си пълноценно и мисля в перспектива. Може би, най-голямата добавена стойност идва от останалите студенти. Групата е прекрасна – млади, амбициозни, интелигенти хора с изключително разнообрани интереси. От всеки мога да науча нещо.

Кое е най-ценното знание, което получихте от програмата до момента и как смятате да го използвате в бъдеще?

Научих много за предприемачеството – как да създадеш бизнес, да го структурираш, моделираш, да го задържиш и развиеш, да го управляваш и котролираш. Надявам се да успея да приложа тези знания и на практика в бъдещ етап от живота си.

Още по темата:

Lifetime skills – кога и как да инвестираме?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *