Грижа за спалното бельо – често допускани грешки

Може ли да се грижим правилно за спалното бельо, така че да удължим неговия качествен живот? Какви са най-често допусканите грешки?

Днес ще отговорим на зададените въпроси и ще разкрием тайната на уютната спалня.

Здравословният сън е предпоставка за щастлив семеен живот, за усмивки и добър старт на деня. Оказва се обаче че около 62 % от семействата незнаят как точно да поддържат спалното си бельо. Ако мислите, че и Вие попадате в тази статистика, то следващите редове са и за Вас.

Грешка номер 1. Пропускане на гладене. Над половината от домакинствата пропускат да изгладят чаршафите си, защото мислят, че това не е необходимо. Задължителен елемент е ютията, ако искате да имате по-дълго качествено спално бельо. Изчакайте да изсъхне изцяло и тогава се постарайте да бъде изгладено.

Грешка номер 2. Изпиране наедно с дрехите. Ако сте решили да пуснете пералня с мръсни чорапи и дънки плюс долен и горен чаршаф, то това е една огромна грешка. Пълните със замърсители дрехи ще застрашат качеството и чистота на спалните завивки. Просто перете дрехите отделно и всичко ще е наред.

Грешка номер 3. Използване на белина. Всеки иска спалнята му да блести от чистота. Домакините си мислят, че белота на чаршафите се постига чрез избелване с белина. Тази съставка обаче е в състояние да повреди качествената материя и да нанесе последици в дълбочина. Освен това белината е враг номер едно на чувствителната кожа. Не се подмамвайте от белотата и временната чистота – вашите чаршафи ще живеят по-дълго, ако избягвате белината.

Грешка номер 4. Омекотител. Тук може да споменем омекотителя  като застрашаващ материята, но става дума за използването му в огромни количества непрекъснато. Слагайте точно толкова, колкото е посочено на опаковката, и няма да имате проблеми. Омекотителят дава свеж аромат на всяко пране, но ако имате непоносимост към миризми, просто го оставете настрана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *