Владимир Василев, Jobio.Me: Искаме да променим моделa за кандидатстване за работа

Vladimir Vasilev 2Владимир Василев е съосновател и Маркетинг мениджър в онлайн платформата за млади професионалисти, търсещи работа Jobio.Me. Занимава се с предприемачество от близо две години и си поставя за цел да направи значими проекти, които да имат силен ефект върху обществото. Съоснователят на иновативната платформа за търсене на работа Jobio.Me е участник в първото издание на бизнес академията 9 Academy и член на Алумни клуба.

ВЪПРОС: Кога стартира Jobio.Me и кой е екипът, който реализира платформата?

Проектът стартира преди година. Тогава заедно с другите двама съоснователи Габриела и Владислав ни събра общата визия, че процесът на подбор на млади хора е неефективен. Аз виждах проблема от позицията на студент и човек участващ в реализацията на кариерни събития, Габи пък тъкмо беше завършила последната си работна позиция, където трябваше лично да набере 150 човека за нов отдел на международна компания, а Владо като собственик на софтуерна компания, търсеше да наеме млади хора постоянно. Така ние практически разбирахме проблема от всяка възможна позиция. Това ни събра, а от тогава получихме инвестиция от Launchub и работим усилено.

ВЪПРОС: За кого са подходящи услугите, които предлагате?

От нашата платформа може да се възползват всички млади професионалисти, за сега в България, но скоро и в други страни, и всяка компания, която иска да наеме свежи, умни и талантливи млади хора.

00000ВЪПРОС: Колко потребители имате и колко хора вече са намерили работа чрез платформата?

В момента базата ни е от близо 3000 кандидати за работа и 50 компании, но расте всеки ден. Към момента сме реализирали 65 кампании и няколко човека вече намериха работа, а десетки достигнаха до интервюта. Това са резултатите ни от април месец насам, когато пуснахме първата версия на сайта.

ВЪПРОС: Какво е вашето предимство пред конкурентите ви?

Ние искаме да променим моделa за кандидатстване за работа, да махнем пречките и за кандидатите, и за компаниите. Затова заменяме старите и неефективни инструменти като CV-то с нашата платформа. За хората имаме интерактивен профил, в който освен цялата информация за тях могат да качат видео, сертификати, портфолио и дори курсови работи от университета. Същината на платформата е така наречения JobQuest, това е методология, която е комбинация от тестове за личностни качества, професионални тестове и практически задачи. Чрез нея те реално доказват уменията си, а компанията има възможността да ги подбера по тази информация.

За компанията даваме също така профил, които тя може да направи като своята визитка пред кандидатите. И за да улесним напълно тяхната работа, им даваме разширена филтрация и лесна за управление база данни от хора, която да използват и съхраняват.

Vladimir VasilevВЪПРОС: Като екип, който помага на хората да намерят професионалната си реализация, какви принципи следвате във вашата работа?

Сред нашите основни принципи е да дадем възможност на младите да докажат уменията си и да улесним работата на компаниите. Твърдо заставаме и зад идеята за прозрачност и безпристрастност. Искаме всички участници в процеса да се чувстват спокойни и да направят най-правилния избор за себе си.

ВЪПРОС: Какви проекти ви предстоят в близко бъдеще?

Най-новата ни инициатива е стартиращата ни кампания Младите могат. Това е първият по рода си дигитален кариерен форум в България. В него няма да има виртуални щандове, а видео предизвикателства, които ще намерят работа на младите таланти или ще им донесат награда от нашите партньори. Началото е 20.10 и всичко за проекта може да следите на www.jobio.me или на facebook.com/jobio.me.

Въпросите зададе: Мария Иванова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *