Безплатен семинар “Debugging WordPress” с лектор Марио Пешев

10258285_690595420978595_1346175411972212418_oБезплатен семинар на тема “Debugging WordPress” с лектор Марио Пешев ще се проведе на 17 април (четвъртък) от 18:30 до 22:00 часа в залата на СофтУни на ул. Васил Кънчев 26, вх. Д, ет. 4. Семинарът ще се фокусира върху полезните практики за откриване на проблеми и изчистване на работния процес в стартиращи и съществуващи WordPress проекти. Ще бъдат демонстрирани практически приложения върху съществуващи методи за откриване на проблеми със скриптове, функционални PHP грешки или проблеми на по-ниско ниво.

Ще бъдат разгледани различни варианти за справяне с често срещани проблеми, анализиране на съществуващи логове и използване на разширения за мониторинг на заявките към базата от данни, включени скриптове от ядрото, теми и плъгини, както и hook модулната система на WordPress. Темата е подходяща за хора с минимални до реални практически познания в WordPress, които разработват проекти, шаблони или разширения за платформата и искат да изчистят работния процес и подобрят стабилността на кода.

Марио Пешев е WordPress консултант и технически ръководител в DevriX. Занимава се със софтуерна разработка на различни платформи и води обучения по програмиране от 2006-та година насам. Марио е сертифициран Java програмист, но има солиден опит и с PHP и Python, както и с други скриптови езици. Изявява се активно по WordPress събития по света и в България, като сред обученията му през последните години са и тренинги в CERN, Швейцария, както и Saudi Aramco в Саудитска Арабия. Силен привърженик на отворените технологии, Марио подпомага различни проекти с отворен код, включително и ядрото на WordPress, което е в основата на десетки милиони сайтове по света. Марио е и част от преподавателския състав в Софтуерния университет. Още информация: http://www.peshev.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *