ACER TravelMate B117 – мобилен компютър, оптимизиран за обучение

Acer TravelMade B117Едва ли за някого е тайна, че днес образованието се променя с бързи темпове под влиянието на нови технологии, нови методи на преподаване и нови нагласи сред учениците и учителите. Все по-често чуваме да се говори за дигитална класна стая, която предефинира учебното пространство. Тя може да бъде добрата стара класна стая в нашето училище, но модернизирана с редица нови технологии, а може и да е просто набор от инструменти и решения, позволяващи на учениците да провеждат пълноценни уроци както в сградата на училището, така и в парка, в гората или където си пожелаят.

Самите технологии също се напасват към новите изисквания на образованието, а компаниите от бранша създават все по-иновативни продукти и функционалности, улесняващи процеса на обучение. Един пример в тази насока е образователният мобилен компютър ACER TravelMate B117, съвместим с дигиталната класна стая на компанията Microsoft.

Моделът беше представен неотдавна в рамките на тридневна конференция, посветена на технологиите в класната стая Microsoft TechKnowledge Conference 2016, която се проведе на 22 – 24 юни в гр. Велико Търново. Редакцията на Uchi.bg получи възможност да разгледа отблизо едно такова устройство и да направи ревю на неговите възможности.

Иновативен мобилен компютър за образование

Моделът е от популярната серия TravelMate на ACER и е изцяло оптимизиран за образователни цели. На практика той променя представата ни за водене на учебни занятия с редица иновации, които подпомагат процеса на учене и споделянето на знания. Разполага с Acer Education Suite комплекта на технологичната компания и редица други функционалности за подобряване на взаимодействието между ученици и учители, както и за по-ефективно обучение.

Здравина и издръжливост

Друго важно предимство на устройството е неговата устойчивост и здравина, които са на ниво, характерно за някои военни продукти. Нещо, което едва ли говори добре за средата в някои училища. ACER TravelMate B117 е устойчив на удари и издържа до 60 кг. натиск. Хардуерът му е специално създаден за целта. Съвместим е със стандарта MIL-STD и издържа на екстремни температури, дъжд, влажност, вибрации и хвърляне. Вградената технология Acer Water Resistant Keyboard защитава клавиатурата от всякакви течности.

Богати комуникационни възможности

ACER TravelMate B117 предоставя високоскоростна свързаност чрез стандарта за безжични мрежи 802.11ac. Той разполага с 2×2 безжични антени, поддържа стандарта MIMO и работи в честотните диапазони 2.4 GHz / 5 GHz. Батерията издържа до 13 часа, което позволява учебният процес да не бъде прекъсван през целия ден.

Acer TravelMade B117 2Удобство и функционалност

Една от отличителните характеристики на устройството е 180 градусовият ъгъл на отваряне на дисплея, който позволява по-гъвкава употреба и улеснява споделянето на съдържание в група от повече хора. Моделът има и прецизен тъчпад за по-добра навигация с пръсти. Процесорът и графичната карта са Intel, операционната система е Windows 10 Pro, а камерата е Acer Crystal Eye HD. Всичко това е събрано в наистина компактни размери – 291 х 211 х 22.3 мм. и в олекотен, стилен корпус, който тежи едва 1.3 кг., за да може да бъде носен безпроблемно от всеки ученик.

Компютърът се предлага с включен безплатен Acer Classroom Manager софтуер, което ще позволи на училищата да спестяват средства от допълнителното закупуване на софтуера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *