Търсят се доброволци, да обучават деца от домове

0

И после работаВ домовете за деца от 7 до 18 години (ДДЛРГ) през 2011 г. има 5500 деца. След излизането си от там 40% от тях на практика се озовават на улицата, без работа, дом и перспективи за живота си.

Фондация “Подарете книга” е група от доброволци, които събират книги и ги подаряват в домове за деца, лишени от родителска грижа. А инициативата им “И после работа” осигурява професионални курсове за деца от 16 до 19 години, които скоро ще напуснат домовете. Идеята е да им се помогне да си стъпят на краката.

Обученията стартират в периода 2-6 септември в София с 45 деца на възраст от 16 до 19 години от домове от цялата страна. Всяко дете е избрало какъв курс или стаж желае да посети, а частно училище ще им преподава български и компютри. На база на наученото за него в стартовата седмица, всяко дете ще започне продължителен курс за професионална квалификация в близост до града, където живее.

Търсят се доброволци, които да придружават децата през деня в седмицата 2-6 септември и да се срещат с тях вечерите. Специални умения не се изискват – само добро желание и искрена подкрепа към децата. Ако желаете да се включите ще намерите повече инфо тук.

Повече за инициативата в подкрепа на децата в неравностойно положение четете в младежкия информационен сайт Teenews.eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *