Семинарът “7-те навика на високоефективните тийнейджъри” вече и в България

0000През август 2014 година Франклин Кови България стартира обучение за ефективност за младежи, предлагайки курса „7-те навика на високоефективните тийнейджъри“, разработен от Шон Кови, син на Стивън Кови. Курсът е базиран на бестселъра „7-те навика на високоефективните тийнейджъри“. Книгата е преведена на над 15 езика, включително и на български език и са продадени над 5 милиона копия от нея по целия свят. „7-те навика на високоефективните хора“ на Стивън Кови вече достигна до хиляди служители и мениджъри на компании на висше и средно ниво в България през последните 7 години. Много от тях споделиха, че сa пренесли част от наученото и в своите семейства и се възползват от наученото в личния си живот. „За нас беше въпрос на дълг към младите хора в България да им предложим тези житейски практики“, сподели Диляна Дочева управляващ съдружник във Франклин Кови България.

Семинарът „7-те навика на високоефективните тийнейджъри“ дава на подрастващите доказани инструменти, за да се справят успешно с предизвикателствата на живота. След завършване на програмата младежите могат да поемат пълен контрол върху живота си, да определят своите ценности и това, кое е най-важно за тях. Могат да приоритизират и да взимат разумни решения. Друг резултат от еднодневното обучение e придобиването на умения за изслушване и комуникация с околните, подобрени взаимоотношения и баланс със семейство, приятели и съученици. Не на последно място учениците получават повишено самочувствие и самоуважение и се научават да се грижат за себе си и да се самоусъвършенстват.

„Ние вярваме, че всяко дете е способно да бъде лидер и да носи отговорност за себе си. Целта ни е да разкрием и доразвием потенциала, който всеки един човек носи в себе си още от най-ранна възраст. Придобиването на подходяща комбинация от навици ще направи от всеки тийнейджър победител с воля за промяна и с умения за контрол върху живота си. Усвояването на 7-те навика на високоефективните тийнейджъри води до промяна в начина, по който се развиват младежите в дългосрочен план.“, сподели Нели Кирякова, ръководител развитие образователни програми във Франклин Кови Едюкейшън България.

Семинарът е изключително интерактивен. Няма преподаване, а по-скоро разказване на истории и задаване на въпроси. Участниците сами стигат до изводите, които им помагат да усвоят полезните навици. Използваните презентации са базирани на реални, близки до тийнейджърите истории. Участниците се учат чрез обучаване на другите.

Амбициите на Франклин Кови Едюкейшън България в дългосрочен план са да предложи целия пакет от обучения за деца от основните класове, както и 7-те навика за ефективните семейства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *