Ръководство за начинаещи в онлайн забавленията

0

Какво означава човек да е затворен между четири стени за дълъг период от време и как се отразява това на психиката? Различно ли се влияят интровертите и екстровертите или всички еднакво силно желаят пандемията да приключи и да почувстват свобода? 

 

Конкретен отговор на тези въпроси няма защото хората са много различни и по различен начин реагират на сложната обстановка, в която са поставени. Ситуацията прилича на притчата за кафето, моркова и яйцето, която учи как при неблагоприятни обстоятелства всеки реагира според своя характер. Слабите могат да станат силни, силните да се пречупят, а най-гъвкавите – да се разтворят в средата и само да се облагодетелстват от нея. 

 

Наистина най-гъвкавите оцеляват. Те виждат във всяка сложна ситуация предимство, а не недостатък. Ето защо в период на пандемия те се наслаждават на всичко, което произтича от нея – удобния офис от вкъщи, работната пижама, време за децата и / или домашните любимци, семейни игри, време за книги, време за самостоятелно развитие като учене на езици, посещение на онлайн курсове, фитнес или друг спорт,  посещение на онлайн театрални постановки, филми в интернет, онлайн посещение на музей и т.н. Всичко, което хората са искали някога да направят, но не са имали възможност заради забързано ежедневие, натоварен график, задръствания, в които са губили много време, сега вече е осъществимо. Светът притихна, започна да се наслаждава на свободно време, оцени всичко което съществува различно от работата. 

 

Казват че времето за себе си е лукс. Казват че няма време за сън, книги, хубава храна и други удоволствия. Това го казват хората, които продължават да настояват, че маските и вируса са най-лошото нещо, което може да се случи. А по-лошо винаги може да се намери, ако човек се съсредоточи да го търси. Подобните мисли се привличат и се натрупват, превръщайки живота или в нещо прекрасно, или в ад. 

 

Позитивните страни на карантината могат да видят само тези, които решат да го направят. Те са направили съзнателен избор да се чувстват добре и да се възползват от “оковите” на четирите стени и свободата на мисълта зад тях. Затова те максимално се отдават на предимствата да бъдат у дома си, да се развиват и едновременно с това да се забавляват. 

 

Така че, отговорът на въпроса в началото на публикацията се крие зад това доколко човек е готов да премине границата на комфорта си и да се обърне към пандемията с думите: “Благодаря, че имах шанса да видя кой съм и от какво се нуждая, благодаря че ми подари време за мен самия, благодаря че се научих да живея в истинския смисъл на думата”.

 

Развлеченията, на които може да се отдаде човек в интернет, са все повече и все по- различни. Тъй като България е една от страните с най-добра интернет връзка в Европа, човек се наслаждава на бързо сърфиране и намиране на всякаква информация на минутата, в която иска да ѝ се посвети. Ученето на език е като детска игра. Възможно е например посещение на една и съща театрална постановка по едно и също време с приятел, който не живее в същия град. Удобство е и кино салона, който човек направи в собствения си дом с всички допълнителни удоволствия като храна и напитки. Друго забавление са онлайн игрите като судоку, пъзели, отглеждане на зеленчуци, оригами, рисуване, логически игри. Всички те са само на ръка разстояние, а именно в телефона или таблета. 

За почитателите на по-рискованите забавления, съществуват онлайн хазартни игри. Само лица, които са пълнолетни могат да усетят тръпката на това да заложат суми и да спечелят или изгубят според късмета си. В интернет пространството има много онлайн казина, които предоставят голямо разнообразие от игри. Особено апетитни за новите играчи са тези букмейкъри, които предоставят както много игри, така и бонус без депозит. А това означава че те могат да пристъпят към изпитване на шанса си без никакви лични средства, а за сметка на казиното. След като опитат по този начин решават къде ще се задържат и дали това е правилното разнообразяване в скучното им ежедневие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *