Президентът Росен Плевнелиев се включи в „Мениджър за един ден” 2014

Prezidentsvoto v Manager za edin denПрезидентът на Република България г-н Росен Плевнелиев се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“. Той посрещна в Президентството своя млад заместник Нина Гаджева от Професионална Гимназия по Туризъм, гр. Велико Търново и я въведе в дневния ред на институцията. В рамките на инициативата Нина получи възможност да е част от управлението на държавата, споделяйки мнения и идеи с  държавния глава и неговия екип.

Официалното откриване на събитието „Мениджър за един ден“ 2014, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, се състоя вчера, а повече от 1000 ученици и студенти влязоха в ролята на топ мениджъри в 350 български и международни компании и държавни институции. През тази година за първи път всички министерства заявиха участие в инициативата и приеха младите си заместници. „През тази година „Мениджър за един ден“ се разрасна, обхващайки всички държавни институции и почти всички водещи международни и местни компании. Радостни сме, че г-н Плевнелив, г-н Орешарски, г-жа Фандъкова и всички министри от Кабинета се включиха с ентусиазъм и дадоха ценни съвети на бъдещите ни лидери. Срещата на младежите с бизнеса също е един много важен опит, който изгражда характери и поставя основите на едно дългосрочно развитие на икономиката ни.”, каза г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.

За 13 години в инициативата „Мениджър за един ден“ са се включили повече от 11 000 ученици от 500 училища в 120 града и 450 компании с 3000 служители и мениджъри, като с всяко издание интересът се увеличава. През тази година основни спонсори на „Мениджър за един ден“ са „Порше БГ“, „Нестле България“, „Дънди Прешъс Металс Инк.“ и „Публисис“. Основната задача на тринадесетото издание на „Мениджър за един ден” е да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начинът на работа в определена икономическа сфера. По този начин Джуниър Ачийвмънт България има за цел да помогне на бъдещите предприемачи при избора им на работа. За кариерното ориентиране на младежите важна роля ще играят и професионалистите, които ще запознаят учениците и студентите с различни методи за управление на организациите, пазарните модели, както и ще им дадат съвети за успешен бизнес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *