Копнеж за растящо творчество приема художествени текстове

човешка библиотекаФондация „Човешката библиотека“, клуб „Светлини сред сенките“, Фентъзи ЛАРП център, електронно списание SciFi.bg, Клуб за екология, самосъзнание и фантастика „ВОДА“ и клуб „ЕКОРАВНОВЕСИЕ“ канят всички автори на възраст от 6 до 27 години (включително) да участват в Копнеж за растящо творчество.

Вижте още: Фондация „Човешката библиотека“ обяви резултатите от първия Копнеж за човечни книги

Копнежът е отворен към всеки, който пише на български език. Тази година темата му е „Как спасяваме света“, където „свят“ и „спасяване“ се тълкуват съвсем свободно. Включени са и три рисунки на младия художник Християн Трифонов, победител в по-ранния Копнеж за илюстрации на антологията „За спасяването на света“, които да вдъхновяват пишещите творци.

Вижте още: Ново илюстрирано издание на антологията „За спасяването на света“

Крайният срок за участие е 31 март 2015. Наградите ще бъдат обявени през втората половина на април. Част от тях са книги от Човешката библиотека (електронни и хартиени), публикация онлайн, участие в писателски работилници и включване в бъдещия сборник „Как спасяваме света“, който поема щафетата от антологията „За спасяването на света“, представяща над 40 български автори, търсили спасение през последния половин век.

Пълните условия на Копнежа са описани в сайта на Човешката библиотека.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *