Как интернет промени развлечението

Пандемията, обхванала света през последната година, оказа сериозно влияние във всички сфери на човешкия живот. Образованието, работата, дори начинът, по който изкарваме свободното си време се промениха драстично и до голяма степен мигрираха онлайн. В тази статия ще се спрем на промените, които настъпиха в областта на развлекателната индустрия, вследствие на кризата с COVID-19.

 

Музиката, театърът и киното мигрираха онлайн

 

Далеч сме от мисълта, че когато концертните зали, театрите и кината заработят с пълния си капацитет, те ще останат празни. Напротив – хората масово ще имат желание да ги посетят. По време на карантината обаче артисти и певци откриха нов начин за общуване със своята публика, предлагайки своето изкуство на живо в интернет. Този нов вид комуникация между творци и публика има и своите предимства. Те обаче не могат да изместят живия контакт, който е особено важен както за публиката, така и за творците. През 2021 година обаче се очаква развлекателната индустрия да осигури по-голяма гъвкавост на своето разпространение, предлагайки както офлайн, така и онлайн премиери, театрални постановки и концерти.

 

Нов вид туризъм онлайн

 

Един от най-засегнатите от мерките срещу новия коронавирус сектор – туризмът – също претърпя сериозни промени през последните месеци. Добрата новина тук е, че престоят в реномираните хотели става още по-сигурен и безопасен, тъй като мерките, които се вземат са на още по-високо ниво. Освен това експерти прогнозират, че през новата 2021 година ще се появят нов вид виртуални събития за туристи. Музеите и галериите вече започнаха да предлагат подобен вид услуги като онлайн турове и изложби с вход свободен, от които мнозина се възползваха. Очаква се туристическите агенции да включват все повече подобен род събития, така че екскурзиите да са с богата програма, съчетаваща онлайн и офлайн събития.

 

Хибриден модел образование

 

Наред с кина, театри, концертни зали и хотели, училища и университети също се обърнаха към интернет, където започнаха да развиват дейността си. По време на извънредното положение българското образование успя да се реформира за изключително кратко време, което позволи на учениците да продължат да учат. За целта се създадоха много нови дигитални образователни програми, учителите усъвършенстваха своите цифрови умения, в процеса на обучение активно се включиха и родителите. И така, електронното обучение вече е факт, а експерти прогнозират, че това ще доведе до устойчив хибриден модел на образованието в бъдеще.

 

Ролята на електронните спортове се засили

 

Заради епидемията от коронавирус спортните събития в цял свят бяха анулирани. Много зрители останаха затворени вкъщи под карантина и започнаха да гледат esports събития, а стрийминг платформите отбелязаха възход. 

 

Електронните спортове станаха все по-популярни и сред онлайн букмейкъри, които разнообразяват и обогатяват спортните си секции с тях. Много любители на залаганията дори ги предпочитат, тъй като при тях емоциите са също толкова завладяващи и реални.

 

Efbet е един от водещите букмейкъри, предлагащ залози на живо и богато разнообразие от електронни спортове, събития и турнири. На сайта му могат да се открият едни от най-популярните заглавия като StarCraft 2, Counter Strike, WarCraft 3, DOTA 2 и много други.

 

България е една от първите държави, която признава значението на електронните спортове. А в условията на пандемия все повече наши сънародници започнаха да запълват свободното си време с гледането на електронни турнири, които се очаква да се превърнат в основно средство за развлечение през следващата година. 

 

В заключение ще отбележим, че нуждата от нов вид цифрови решения в областта на развлекателната индустрия у нас става все по-осезаема. Те са необходими на културните центрове за да им дадат възможност да предлагат на своята публика стрийминг на живо или заснети спектакли, когато са затворени. Електронните спортове също се утвърдиха като зрителски забавления, които редовно привличат стотици хиляди зрители пред стрийминг платформите. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *