Излезе първият брой на новия електронен вестник за образование, наука и познание Uchi.bg. Това e първо по рода си издание у нас, изцяло фокусирано върху темите за промените в образованието, самоусъвършенстването, информационните технологии, науката, бъдещето и много други интересни сфери.

Вестник Uchi.bg е плод на огромното желание на екипа ни да създадем една различна медия, изцяло фокусирана върху теми като образование, наука, личностно развитие и познанието във всичките му форми. Една изцяло позитивна медия, която няма за цел да внушава страх и да драматизира, а по-скоро да стимулира стремежа към знание и споделянето на полезна информация и добри практики” – споделя Александър Александров, издател и главен редактор на новата медия.

Първият брой на изданието е с обем 50 страници и съдържа актуални и значими теми като: програмата “Космически предизвикателства”, която подготвя млади българи за космоса; телескопът Джеймс уеб броени седмици преди изстрелването му; Станфорд, Харвард и МИТ ни дават свободен достъп до курсовете си онлайн и др.

От страниците на вестника ще научите полезни практически съвети за създаване на WordPress сайт, използване на мобилни приложения за учене, както и пет метода за по-бързо запаметяване. Изданието е напълно безплатно и достига до множество училища, университети, образователни организации и институции от цялата страна.

   Още теми от броя:

  • Платформа свързва учениците с най-добрите учители от всяка част на страната
  • Правят алтернативна класация на университетите чрез оценяване онлайн
  • Синтетичната биология – можем ли да създадем живот чрез наука
  • Виртуалната реалност ли е бъдещето на образованието
  • Професии от бъдещето
  • Инфлуенсърите и влогърите – новите любимци на младото поколение

Първият брой на вестник Uchi.bg можете да изтеглите от тук: https://uchi.bg/wp-content/uploads/2021/10/Vestnik-Uchi-bg-1-broi.pdf

Ако искате да се абонирате за безплатния електронен вестник Uchi.bg, пишете ни на info@uchi.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *