Български учители бяха на обучение по системата INTEL TEACH в Полша

Издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп, изпрати български учители да вземат участие в пилотно обучение по системата Intel TEACH Essentials на американския технологичен гигант Intel. Събитието се състоя от 18 до 22 юли 2011 г. в гр. Торун, Полша. Неговото значение е изключително важно за навлизането на новите технологични решения на Intel и Сирма в сферата на образованието и подготовката на достатъчно учители, които да Сирма Медия АД и Сдружение „Център за творческо обучение” са ексклузивен партньор на Intel corp. в процеса на внедряване на цялостната образователна платформа Intel Education в България.

Целта на обучението е да подготви екип, запознат в подробности със серията квалификационни курсове за учители Intel TEACH Elements и по-специално с курса „Проектно-базирани подходи в обучението (Project based approaches)”. След завършване на обучението кандидатите сами ще провеждат обучения на други български учители в страната, които ще се осъществят в периода октомври 2011 г. – април 2012 година.

„Обучението ще спомогне за създаване на ядро от български учители, запознати с най-актуалните аспекти от развитието на съвременното образование, които ще имат важна роля при внедряването на иновативни педагогически похвати и технологични решения в българските училища. Модернизацията на образованието у нас е от ключово значение за повишаване на конкурентоспособността на българското общество и икономика в бъдеще и организираното от Сирма Медия обучение в Торун подчертава ролята на компанията ни като единствената българска фирма, ангажирана дългосрочно с този процес“ – заяви Александър Ангелов, представител на Сирма Медия.

Елена Михайлова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *