Startup Factory организира състезание по програмиране

_MG_6951S12sОрганизираното от Startup Factory състезание по програмиране CODE4HASKOVO премина със значителен интерес и активно участие на младежи от Хасково, Димитровград и Харманли. Първото място спечели играта Typing Defence, при която играчите трябва да изпишат правилно определени думи, за да победят противника. Използваните технологии са C# и Unity 3D.

В състезанието се включиха близо 30 ученици, които сформираха 10 отбора и в рамките на два дни разработваха прототипи на програми, състезавайки се за атрактивни награди, осигурени от спонсорите и партньорите на CODE4HASKOVO. Почти всички проекти бяха в областите забавление и образование.DSC_1464 copy

Втора награда взе играта YES! (Your Education System). Тава е образователна игра, която позволява научаването на интересни факти по забавен и интерактивен начин. Трета награда спечели проекта Fly’s Laundry – логическа игра за създаване на алгоритъм за работа с пералня. Използваните технологии са основно JavaScript. Играта има образователен характер и запознава играчите с най-често използваните програмни функции.

Организаторите обявиха и няколко специални награди за следните проекти:

– Награда за най-пълна функционалност – Уеб приложение, което е предназначено за по-големите търговци в eBay. Приложението включва маркетинг модул за постигане на по-високи резултати и увеличаване на продажбите.

– Решение за образованието – Мобилно приложение електронен дневник, в който се добавят оценки и отсъствия на ученици. В бъдеще ще има възможност да се надгражда с автоматични нотификации, справки и допълнителни функционалности. Използваните технологии са Android Studio и Java.

– Най-голям потенциал – Мобилно приложение работещо с NFC стикери за модернизиране и автоматизиране на процеси в училищата. Приложението ще спестява значително време и усилия чрез избягване на писането на хартия. Софтуерът може да се използва и за контролиране на достъпа до училище.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *