Progress обяви прием за новия сезон на „Детската академия на Телерик“

Telerik ProgressProgress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България, обяви днес старта на приема за шестия сезон на безплатната си образователна инициатива по програмиране „Детска академия на Телерик“. Всички деца
от 4-ти до 6-ти клас, които проявяват интерес към технологиите, могат да кандидатстват за школите на инициативата в 11 града в страната. През учебната 2016-2017 г. „Детската академия на Телерик“ ще има школи в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца,
Разград и Попово. Кандидатстването за участие в тях включва явяване на входен тест с 40 логически въпроса и с продължителност 90 минути. Не е необходима предварителна подготовка или знания по програмиране.

Обучение в София

Кандидатстването за школата в София ще бъде отворено до 27 септември 2016 г. Обучението ще започне на 1 октомври. Занятията ще се провеждат в учебния център на „Академията на Телерик“ в ж. к. „Младост“ веднъж седмично през почивните дни. Приетите ученици ще се обучават в направление „Разработка на компютърни игри“ или „Алгоритмично програмиране“. Необходимо е децата, които искат да кандидатстват, да
се регистрират на уебсайта на инициативата. Освен редовното обучение за ученици от 4-ти до 6-ти клас в София през новата учебна година продължават и безплатните работилници по програмиране за деца от първи до трети клас – Dojo@TelerikAcademy. Те се организират съвместно с CoderDojo България и в партньорство с Дигиталната Национална Коалиция (ДНК). Участието е единствено с регистрация на уебсайта на CoderDojo България, не се изисква кандидатстване.

Обучение в страната

Занятията в школите в останалите градове ще стартират в началото на октомври. Те ще се провеждат в избрани училища партньори на „Детската академия на Телерик“. Желаещите да се обучават в тях могат да се свържат директно с преподавателите в съответния град за повече информация за изискванията за прием.
„Вече пет години в „Детската академия на Телерик“ вдъхновяваме децата да откриват света на софтуерните технологии и да създават компютърни игри и програми. Нашата цел е да им помогнем да развият ценни дигитални умения, логическо и креативно мислене – качества, които ще им бъдат полезни без значение в каква област продължат да се развиват. Горди сме с постигнатото дотук и очакваме с нетърпение новите ученици, които ще се присъединят към останалите близо 3 хиляди, преминали през инициативата“, каза Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на„Академията на Телерик“ в Progress.

„Детската академия на Телерик“ е част от водещата образователна инициатива на Progress за безплатно обучение на софтуерни инженери – „Академия на Телерик“. През учебната 2015-2016 г. в нея се обучаваха 630 деца от цялата страна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *