Google Helpouts осигурява помощ чрез видео чат в реално време

Google HelpoutsHelpouts е най-новата онлайн услуга на Google, която позволява на потребителите да получават съвети и информация от експерти под формата на видео чат в реално време, намирайки решения за почти всякакви житейски проблеми.

Платформата предоставя отговори и съвети в най-различни области като кулинария, дизайн, строителство, уроци по китара, медицина и здраве, както и много др. Тя обаче не може да се използва от потребители под 13-годишна възраст. А съдържанието в някой области като здравни, финансови и правни консултации е ограничено.

Потребителите на Helpouts могат да стартират видео конферентен разговор с експерт от сайта, който да ги посъветва как да се справят с определен проблем, без дори да се налага да излизат от дома си. Идеята на проекта е, всеки да може да помогне на всеки.

Експертите не са служители на търсачката, а лица от други компании. Някой от тях са готови да споделят опита си безплатно, за други съвети се заплаща. Цените за услугата са различни и достигат до $20 на час, като е предвидена опция да се поставят рейтинги и коментари на експертите, в зависимост от това колко полезни са били те.

Експертите, които дават съвети, преминават през предварителна селекция на технологичната компания. Освен това потребителите могат сами да изберат от кого да потърсят съвет, преглеждайки предварително неговите опит, квалификация, оценка и коментари.

Всички плащания преминават през Google Wallet, като комисионната на технологичния гигант е в размер на 20%. Helpouts обещава да върне парите на потребители, недоволни от качеството на услугата, която са получили.

За сега услугата е достъпна на английски и френски език в САЩ, Канада, Великобритания и Ирландия, но от Google се надяват скоро да разширят обхвата й, броя на експертите и предлаганите съвети.

Повече информация за Google Helpouts може да намерите ТУК.

http://www.youtube.com/watch?v=K-VFC9AQM1k

Превод: Мария Иванова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *