9 Academy даде отговор на въпроса „Затваря ли се кръгът образование – бизнес – млади хора“

1 KBG-2014-online-badge-300x500-candidates9 Academy проведе закриващото събитие на първото си издание с отговори на въпроса „Затваря ли се кръгът образование-бизнес-млади хора?“. На 15 юни, в Интер Експо Център,събитието протече в няколко части, като освен участниците, присъстваха и част от лекторите, партньорите, желаещи да участват във второто издание и други заинтересовани и любопитни.

В първата, затворена за публика, част участниците направиха ретроспекция на изминалите 6 месеца и си припомниха как са протекли модулите и какво са научили. Предизвикателство към тях бе да изобразят на лист хартия какво за тях е 9 Academy и как са се чувствали, след което да обяснят защо са изобразили точно това. Подредиха своеобразна изложба и всеки имаше възможност да разгледа как останалите са видели и изобразили преживяното.

Втората част продължи с презентиране на идеи и вече стартирали проекти. Отново показаха колко са различни, но и какво ги звързва. Първият споделен проект беше образователен – Петко Иванов търси съмишленици за иновация в образованието. Вторият – културен – Мария Мичева иска да направи спирките на граския транспорт едно по-приятно място, което в същото време да популяризира културата. Последно презентира Росица Узунска – Димитрова, като представител на екипа на Кошницата, които вече полагат основите на съвместния си бизнес, роден в 9 Academy. Тяхната идея включва здравословно хранене и намаляване на храната, която се изхвърля от всяко домакинство.

Следобедната, отворена за всеки, част бе открита от Байчо Георгиев (съосновател на Бизнес клуб УНСС и на 9 Academy), който сподели, че „9 Academy е не просто академия, а общност”. Проведе се дискусия, която протече по нестандартен и оригинален начин

1 Free_team_building_2-300x87Аудиторията трябваше да се раздели на 3 групи, които да потърсят решение на проблема за връзката между младите хора, бизнеса,образованието. Първият отбор влезе в ролята на младежите, вторият – на бизнес експертите и третият –  на образователните институции. Поставяйки се в ролята на всяка от заинтересованите страни, всички се съгласиха, че проблемът е комплексен, но възможност за подобряване на връзката и взаимодействието има – с общи усилия.

Отговори на въпроса „Затваря ли се кръгът?“ дадоха и четирима от лекторите в 9 Academy. Маргарит Ралев каза на участниците, че „Кръгът може да се затваря, но Вие гледайте да излезете от него и да създавате нови контакти“. Той сподели, че както за всички участници, то така и за него – участието в 9 Academy е било учене. Призова всички, които имат нужда от съвет, да не се колебаят да се обръщат към него.

Георги Малчев разказа за опита си като преподавател и колко е важно да се покаже на студентите, че значение имат усилията, които ще положат, за да натрупат знания. Самият той като преподавател се стреми да им показва отношение и да ги вдъхновява, така че да се развиват.

Жюстин Томс отправи предизвикателство към аудиторията, като призова всеки един да напише или нарисува какво означава думата „екип“. Тя акцентира върху екипността и колко важно е да сме екипни играчи, за да се развиваме не само в кариерно, но и в личностно отношение. В заключение сподели, че „кръгът никога не се затваря, защото той всъщност е спирала.“

1 funХристо Попов акцентира, че най-важното нещо са характерът и смелостта. А те са като мускул, трябва да се тренират.  Той призова младите хора: „Работете върху характера и смелостта си, всеки ден правете ново усилие, с което да тренирате тези „мускули“.“

Събитието бе закрито от екипа на 9 Academy. Байчо Георгиев, Милена Стратиева, Любомира Велчева, Гергана Стаменова и Айдън Мехмед разказаха за зараждането на 9 Academy, за нейното развитие, за интересните моменти на участниците.

Кръгът не се затваря, това събитие беше просто краят на началото.

Предстои 9 Academy – Второ издание и основаване на 9 Academy Alumni Club, защото 9 Academy е общност. А една общност има нужда да се среща, да си взаимодейства, да си помага, да се вдъхновява.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *