5 деца от дома в Надежда създадоха първите си уеб страници в IT училището на “Подарете книга”

Фондация
Фондация

На 2 декември от 18:30 ч. в Дом за деца лишени от родителска грижа Надежда започна обучение по WordPress, организирано от фондация “Подарете книга”. В първия ден на курса 5 деца от дома създадоха уеб страници на HTML, докосвайки се за пръв път до света на програмирането.

Проектът предвижда след края на обучението децата да могат сами да правят уеб сайтове, да ги промотират в социалните мрежи и да създават уникален графичен дизайн за тях.

Програмата на 3-месечния курс включва: създаване на уеб сайтове чрез WordPress, HTML, PHP; работа със социалните мрежи Facebook, Twitter, LinkedIn, MySpace, Pinterest, Foursquare; въведение в графичния дизайн (работа с Photoshop, GIMP).

Обучението ще завърши с практически изпит – създаване на WordPress уебсайт. Успешно преминалите курса ще получат свидетелство на специално събитие по награждаване през февруари.

Учителите, както и дарителите на компютри, мрежа, дъска и всичко необходимо за реализирането на проекта са доброволци, обединени от идеята да обучат децата, лишени от родителска грижа на занаят .

Още по темата: “Подарете книга” при децата от дома в Стражица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *