10 предприемачи представиха бизнес идеите си пред Любомир Леков

01След като 21 кандидати подадоха документи за участие в конкурса Стипендиантите на Леков“, а 19 от тях представиха своите разработки по конкретен казус, 10 от тях продължиха напред в конкурса и представиха своята идея лично пред Любомир Леков. Основателят и дългогодишен мениджър на медийната група “Инвестор.БГ” е патрон на конкурса, който върви към последния си етап.

Задачата на участниците във втория кръг бе да представят и аргументират свое предложение за нов бизнес. Идеите, които бяха представени, се отличават с иновативно мислене и поглед напред в бъдещето за решаването на конкретни проблеми. Една част от идеите включват подробен план за изпълнение, с ясна идея какво още не им достига, за да бъдат реализирани напълно. Други точно това търсят – как да продължа нататък. Затова са кандидатствали за конкурса – да добият знания и умения, учейки в магистърската програма и да получат ценни насоки от Любомир Леков, за да начертаят пътя на развитие на тяхната идея.

Наред с практическия казус, кандидатите трябваше да попълнят и тест, който да им помогне да идентифицират своя „ключов кариерен мотив” и очакванията им за развитието на своята кариера. Любопитен факт е, че за преобладаваща част от кандидатите техният ключов кариерен мотиватор е “предприемаческата креативност”. Той се характеризира със силна потребност за изграждане или създаване на нещо, което изцяло е техен продукт.

Освен петте стипендии, победителите в конкурса ще получат подкрепа и личен ангажимент за менторство от страна на Любомир Леков веднъж месечно, за целия период на обучение в магистърската програма, която е с продължителност от година и половина. Половината от всички кандидати изрично посочват, че менторството за тях е основен мотив да кандидатстват за конкурса.

Един от петимата кандидати, представил се най-добре с развитие на бизнес идея, ще получи и подкрепа за нейната реализация в края на обучението си – ангажимент от страна на Любомир Леков да осигури контакти с потенциални инвеститори и да му окаже стратегическа помощ за бизнеса, който иска да развива.

На 1 август ще обявим петимата финалисти, които ще спечелят едно място със стипендия в размер на 50% и още четири места със стипендия от 25% от таксата за обучение, в Магистърската програма по иновации, финанси и предприемачество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *