Характеристики на добрия копирайтър

Копирайтингът е изкуството

да се пише каквото трябва, където е необходимо,

по най-правилен и подходящ начин

Как да познаем добрия копирайтър? Имаме бизнес и възнамеряваме да направим уебсайт, но за целта искаме най-доброто, когато наемаме някого за услугата „създаване на съдържание“. Какво отличава добрия, съвестен копирайтър, който ще действа професионално и няма да ви злепостави? Общите качества изглеждат малко на брой, но съдържат в себе си всичко, което трябва да характеризира истинския копирайтър:

Грамотност без компромиси!

Това е не просто изискване номер едно – това е основополагащото качество на копирайтъра изобщо, за да бъде в състояние да упражнява тази достойна и същевременно отговорна професия. Усвояването на правилата за правопис, граматика и стил е задължително.

Богат речник

Второ по ред, но не и по значение, качество на добрия копирайтър е непрекъснатото обогатяване на речника. Самоусъвършенстването е неизменна част от писането, ако се стремим към перфектното съдържание, което отговаря максимално точно на темата, вида на продукта или услугата.

Винаги е готов да научи нещо ново

Тази характеристика на добрия копирайтър е пряко свързана с горепосочената. Знанието е сила и придвижване напред. Ако копирайтърът „почива на стари лаври“, няма как да създаде текст, актуален и реално работещ в полза на клиента. Това включва проучване на най-новото при търсещите инструменти и следене за всяко нововъведение в практиката на копирайтинга.

Базови познания по SEO

Оптимизацията на текста в областта на копирайтинга е като витамините в човешкия организъм – без нея текстът е „слаб“. Добрият копирайтър има поне базови познания по SEO, за да реагира правилно при задание за определен брой ключови думи и начина им на разпределяне в текста. Много често именно копирайтърът е този, който решава кои да бъдат ключовите думи, в зависимост от темата.

Всяка агенция, предлагаща професионални копирайтинг услуги, следва да гарантира за наличието на тези умения при своите копирайтъри. Само тогава можете да бъдете сигурни, че поставената от вас задача ще се изпълни качествено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *