Фирми наемат служители чрез дистанционни видео интервюта

vi_1_smallКариерният портал Jobs.bg стартира услуга, наречена Jobs.bg Видео Интервю. Тя дава възможност за провеждане на дистанционни видео интервюта за работа. За разлика от интервютата в реално време по Skype, при този вид кандидатстване за работа, компанията изпраща покана по имейл на избраните кандидати. Кандидатите от своя страна имат възможност да запишат своите видео отговори в удобно за тях време.

На страниците на кариерния портал са достъпни над 100 видео профили на водещи компании от различни сектори. Клиповете дават допълнителна информация за атмосферата в съответната фирма, срещат с мениджърите и служителите, показват очакванията, на които кандидатите трябва да отговорят и др. Порталът Jobs.bg стартира през 2002 година. Днес е източник на кариерна информация за над 70 000 компании, които публикуват повече от 35 000 позиции за работа месечно.

С развитието на новите технологии се увеличават българите, търсещи реализация в чужбина. По данни на Агенцията по заетостта почти половината от българите търсят работа в Германия, всеки пети се ориентира към Великобритания, а един от десет е решил да търси реализация на трудовия пазар в скандинавските страни. Под 10% от търсещите работа зад граница се ориентират към Испания, Италия, Франция и Гърция.

Допълнителна информация е достъпна на официалната страница на услугата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *