Ученици създават мобилни приложения в състезание по уеб дизайн

3За осма поредна година във ВСУ “Черноризец Храбър” се провежда състезание по уеб дизайн, организирано от катедра “Информатика”. В него участват 33 ученици и студенти от Варна, Шумен и Девня. С най-много представители тази година се отличи СОУ “Сава Доброплодни” Шумен следвано от СОУ „Васил Левски” Девня, ПТГ Варна, МГ „Петър Берон”, СОУ „Любен Каравелов”, IV Езикова гимназия, СОУ „Климент Охридски”, ПГ по текстил и моден дизайн. “Дизайн” и “Редизайн на Уеб сайт”.

За първа година участниците се състезават в две нови направления: „Мобилно приложение” и „Дигитални изкуства”, заедно с традиционните вече направления „Създаване на сайт” и „Редизайн на сайт”. След четири часа усилена работа младите програмисти изненадаха приятно журито със своите оригинални дизайнерски решения и умения. Успоредно със състезанието по “Уеб дизайн” във Варненския свободен университет се проведе и семинар за студенти, учители и гости на тема: “Създаване на мобилни приложения”.

Традиционно високият интерес, на който се радва състезанието, е естествено отражение на постоянно нарастващия интерес към специалностите в областта на информационните технологии. Направените проучвания на пазара на труда сочат увеличаване на търсенето на ИТ специалисти, което не само ще се запази, но и ще нараства през следващите години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *