Ударна вълна от млади режисьори в българското кино

Само след година българското кино ще се радва на ново попълнение от млади, амбициозни, талантливи и професионално обучени от НАТФИЗ режисьори. Алекзандър Йорданов, Александър Милушев, Анна Дамянова, Красимир Калушев, Красимира Дамянова, Стефани Дойчинова съвсем скоро ще се заемат с подготовката на дипломните си филми при акад. Людмил Стайков и проф. Иван Ничев.

Преди дни, студентите издържаха един от последните си изпити в Академията – „Телевизионна адаптация на сценично произведение“. Показани бяха телевизионни адаптации и 10 трейлъра създадени под художественото ръководство на Декана на Факултет „Екранни изкуства“ доц. Любомир Христов и проф. Теодор Янев.

Освен че отразяват работата на абсолвентите от Факултет „Сценични изкуства“, трейлърите са съвременна презентация на спектаклите „Хора с куфари“, „Луна с вкус на нар“, „Процесът“, „Ние, духовата музика!“, „Вечер на Гласа“, „Черна дупка“, „Нова земя“, „Papas in motion” и куклените спектакли „Бяла приказка“ и „Седемте козлета и вълкът“. Скоро тези трейлъри, както и много от създаденото в НАТФИЗ студентско – документално, анимационно и игрално кино, ще бъде публикувано в  YouTube и  Facebook.

Очаквайте го и го гледайте, защото има какво да ви покаже и с какво да ви провокира, а и със сигурност ще ви даде още едно основание да се гордеете с потенциала на страната си!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *