Търсят се идеи за реформа на обучението в училище и университетите

indexСайтът karieri.bg стартира платформа за набиране на нови идеи за реформа на обучението в училище и университетите. За целта е разработена специална платформа, която ще популяризира идеите. Инициативата ще продължи до края на месец юни като веднъж в месеца най-интересните предложения ще бъдат обобщавани.

Основната цел на кампанията е да събере идеи на специалисти в сферата на образованието, представители на бизнеса, неправителствения сектор и всички, които имат отношение по темата. Най-интересните идеи ще бъдат популяризирани чрез платформата. До момента са събрани преложения за въвеждане на обучение на тема финансова грамотност и лични финанси; възможности за повече практика в средното и висшето образование  и инвестиции в качеството на подготовка на преподавателите.

В рамките на проекта инициаторите ще търсят обратна връзка от държавните структури, както и ще проследяват тяхната реакция и изпълнението на поетите ангажименти. “Чрез онлайн платформата предоставяме възможност, не само за споделяне на възгледи и дебат на тема реформа в образованието, но и за популяризиране на добри практики на партньорство между бизнеса и висшите учебни заведения”, заявяват организаторите.

Още по темата: Светлин Наков оглави класацията “Новатори в образованието”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *