С четири нови премиери излизат учебните сцени в НАТФИЗ през декември

Бяла приказка“ от Валери Петров – на 6 декември, „Двама в делириум“ от Йожен Йонеско – на 12 декември, „Ние, духовата музика!“ по разказите на Йордан Радичков – на 15 декември и „Кръв и власт“ по Уилям Шекспир, Кристофър Марлоу и Джон Уебстър – на 20 декември ще зарадват почитателите на най-младия и смел театър в София – в НАТФИЗ.

В копродукция между НАТФИЗ и Младежки театър „Николай Бинев“ ще излезе „Бяла приказка“. Спектакълът е дипломен за четвъртокурсниците на доц. Майя Енчева и е под режисурата на проф. Боньо Лунгов. Планираната на 6 декември премиера на „Бяла приказка“, както и всички останали спектакли от репертоара на Куклен театър НАТФИЗ, ще се играят на сцената на Младежкия театър до края на сезона. Класът на проф. д-р Атанас Атанасов също репетира извън Академията.

Ще остане в една от камерните зали на Народния театър до премиерата на „Ние, духовата музика!“, която ще се състои на 15 декември в салона на Театър НАТФИЗ. Спектакълът е под режисурата на Петринел Гочев, а сценографията и костюмите принадлежат на възпитаничка на доц. д-р Мила Каланова, в специалност „Сценография“ Киряна Аврониева. Други две художнички в същата специалност, но от класа на доц. Марина Райчинова, Диана Тотева и Радосвета Гъбова усилено работят за премиерата на „Двама в делириум“. Проектът е дебютен за Николай Йорданов, студент на проф. Снежина Танковска, и е част от програмата за стимулиране и подпомагане работата на обучаващите се в режисьорските специалности на НАТФИЗ студенти, наречена „Режисьорска борса“.

Като такъв ще се представя на „Вход свободен!“, както на 12 декември, така и на всички следващи представления. Последна за декември и едва пет дни преди Коледа, на 20 декември, ще излезе премиерата на „Кръв и власт“. Спектакълът е първата професионална сценична проява за студентите на проф. Стефан Данаилов и е под режисурата на д-р Росица Обрешкова.

Цената на билетите през декември за ученици и студенти е 4 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *