С какво е полезен приемът на МСМ хранителната добавка?

Повечето хора свързват приема на метилсулфонилметан, още известен като МСМ/MSM, с противовъзпалителните свойства на органичната сяра и използването ѝ при проблеми със ставите. Запознати ли сте обаче кои са останалите предимства, с които органичното съединение спомага за благосъстоянието на организма? Отговор на този и на други любопитни въпроси ще потърсим в следващите изречения от днешната ни публикация, посветена на хранителната добавка МСМ.

Навярно знаете, че в света на хранителните добавки цари богато разнообразие от видове. Някои обаче са по-необходими от други на организма. За всички, които за първи път се сблъскват с термина “хранителни добавки” добре е да разграничим, че има няколко разбирания за значението му. На първо място – хранителни добавки използваме всеки ден. Такива са сол, черен пипер, чубрика и всички подобни, които се добавят към храната, за да се овкуси. От друга страна обаче хранителни добавки можем да наречем и всички, създадени от човека, препарати, които имат за цел да обогатят веществата постъпващи в организма. Наложилата се тенденция за техния прием идва от факта, че има вещества, които тялото не може да произведе или пък си набавя прекалено трудно. Такава е и ситуацията с приема на МСМ или органична сяра (msm) в тялото, чрез храната.

По начало метил сулфонил метан съединението може да се срещне навсякъде около нас. По естествен път човек може да си го набави от пресните подове и зеленчуци, както и от суровите храни. Такива са например прясното мляко, суровото месо, морските дарове и други. Най-наситени на МСМ са продуктите, чийто състав изобилства от животински протеини и в този ред на мисли едни от най-нуждаещите се хора от msm добавката биват вегетарианците. Причината до организма да не достига достатъчно метил сулфонил метан чрез храната е в това, че дори при най-малка обработка на продуктите – съединението се превръща в газ и се изпарява. Именно това му свойств налага и широкото му разпространение като хранителна добавка.

Преди да ви разкрием какви са най-известните ползи от приема на msm обаче – добре е да сте запознати и с това до какво води пониженото ниво на органична сяра в организма. Най-често недостатъчното ѝ количество е причина за често безпокойство, депресия и тревожност. Причината е, че недостигът на метилсулфонилметан съдейства за по-малкото производство на серотонин. И обратното, ако изберете да приемате msm на прах – то вие ще увеличите производството на “хормонът на щастието” – серотонин в организма. А ето и кои са някои от останалите най-често срещани ползи да се сдобиете с полезната хранителна добавка:

– намалява ставните възпаления;
– намалява мускулните крампи и спазми;
– нормализира функцията на стомаха;
– помага при диабетна невропатия и други.

Повече за това какви са останалите ползи от приема на МСМ хранителната добавка може да откриете на bio-vital.net. Но преди това има още някои важни подробности, които е добре да знаете.

 

Препоръчително е да не надвишавате указания дневен пример на добавката. Като цяло няма регистрирани пагубни странични ефекти при предозиране, но приема на повече, отколкото е препоръчително, би могъл да доведе до гадене и дразнене на стомаха. Добре е да разтваряте на ден между 1 и 4 гр. за дневен прием от добавката на прах в 250 мл. течност (вода, сок). При наличието на каквито и да било въпроси относно МСМ и извършването на пугупка може да посетите bio-vital уеб адреса или да позвъните на телефон: +359 883 73 33 66.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *