Създадоха справочник за частните гимназии в България и чужбна

001Първото по рода си издание за ученици, желаещи да продължат образованието си в частни гимназии е подготвено от екипа на сп. “Образование и специализация в чужбина” със съдействието на учители, директори, родители и консултанти. Чрез него родители и ученици ще могат да се информират какво предлагат частните училища в България и чужбина, какво представлява пансионния живот, извънкласните дейности на децата и най-важното за дипломите, които ще придобият след завършеното им средно образование.

Изданието събира на едно място всички възможности за продължаване на средно образование в общо 10 от най-популярните чуждестранни дестинации за образование на деца. Сред тях са: Великобритания, Германия, Австрия, Франция, Испания, Италия, Канада, САЩ, Австралия и Швейцария. В помагалото учениците ще открият информация за сроковете за кандидатстване в различните държави, таксите за образование и условията за пансионен престой, както и за уловките при кандидатстването в съответната държава. Представени са и основните образователни програми, които са с международен стандарт като A-level, IB, IGSCE и др., както и училищата, където могат да се изучават тези програми в България.

Първият справочник за средно образование с езиково обучение 2014 / 2015 се разпространява безплатно в печатен и в онлайн вариант. Изданието е достъпно безплатно на сайта на издателя след предварителна регистрация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *