Стартира 14-тото издание на традиционния студентски маратон в НАТФИЗ

На 28-ти и 29-ти април 2018 г. студентите разтварят вратите на родната Академия, за да представят публично работата си през изминалия сезон под формата на представления, прожекции и изложби! В продължение на 36 часа БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ и при ВХОД СВОБОДЕН всички любопитни – зрители и бъдещи кандидат-студенти ще могат да видят условията на образование в НАТФИЗ, както и всичко създадено с талант и много труд през учебната година.

Програмата на 36-часовия театрален и кино маратон включва около 30 представления и открити часове на сцените на Учебен куклен театър и Учебен драматичен театър, както и филми на сегашни и бивши възпитаници на Академията, които ще бъдат излъчени в Учебната кинозала.

Събитието се реализира с медийната подкрепа на:


Обстойна информация ще откриете тук.

ВХОД СВОБОДЕН ДО ИЗЧЕРПВАНЕ КАПАЦИТЕТА НА ЗАЛИТЕ!

 

ПРОФ. Д-Р ЕМИЛИЯ СТОЕВА отново с важно участие на конгреса на университета „Малтепе”, Истанбул.

Академичната общност на университета „Малтепе”, Истанбул свързва месец април с традиционните издания на Международния студентски конгрес. Проф. д-р Емилия Стоева отново беше сред специалните гости на събитието и ако организаторите на миналогодишното издание разчитаха проф. Стоева да открие конгреса, то тази година студентите на „Малтепе“ се възползваха от уъркшопа и` „The symbioses between HD and film and it Challenges”.

В момента, заедно с доц. д-р Марин Дамянов проф. д-р Емилия Стоева журира филмите, включени в селекцията на Фестивала на туристическия филм „На източния бряг на Европа“, който се провежда във Велико Търново, от 18 до 22 април 2018 г.

 

СТУДЕНТИТЕ НА НАТФИЗ С 2 ПРЕМИЕРИ ЗА 27 АПРИЛ

На 27 април студентите на НАТФИЗ ще излязат с две премиери – Седемте козлета и Вълкът на сцената на Учебен куклен театър и „Ще те убия … на Сцена 47 в Учебен драматичен театър.


​Кукленият спектакъл принадлежи на третокурсниците в специалност „Актьорство за куклен театър“ от класа на доц. Майя Енчева. Създаден е по приказката на Братя Грим в постановка на проф. Боньо Лунгов и с режисьори доц. Майя Енчева и доц. д-р Константин Каракостов. Куклите в „Седемте козлета и Вълкът“ са изработени от Жени Лачева, а оживяването им е поверено на студентите – Александър Станковски, Ана-Мария Желязкова, Атанас Димитров, Валентин Митев, Велизара Петкова, Вероника Барутчийска, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Дияна Георгиева, Ивета Маринова, Йоана Рачева, Мартин Пашов и Светлина Станчева.


​„Ще те убия …“
 е ВЕЧЕР НА КЛАСА на проф. Здравко Митков. След зашеметяващите номинации и награди от „Икар 2018“ за „Ревизор“ абсолвентите мобилизираха сили, за да създадат и подарят последния си спектакъл на сцената в НАТФИЗ. „Ще те убия …“ е в постановка на проф. Здравко Митков, режисьор Людмила Стоин, сценография Станислава Глушкова и в изпълнение на студентите от  специалност „Актьорство за драматичен театър“ – Антоан Петров, Атанас Апостолов, Денис Хаят, Мирела Карабанчева, Елица Костова, Шахин Шехзен.

 

ИЗЛЕЗЕ ИГРАЛНАТА ПРОГРАМА НА УЧЕБНИТЕ СЦЕНИ ЗА МАЙ 2018

Билети за спектаклите на Учебен драматичен театър и Учебен куклен театър на НАТФИЗ, освен на касата (ул. „Г. С. Раковски“ 108А), могат да бъдат закупени и онлайн от http://www.eventim.bg. Само за ученици и студенти, цена на билет – 4 лв.!

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ!

Игрална програма,

23 – 29 април 2018

 

ОРИЕНТ ЕКСПРЕС –  24 април, 19.30 ч., Сцена 47, УДТ

пантомимен спектакъл, специалност ІV ТД – ПМ, клас проф. д-р Александър Илиев

ТЕАТРАЛЕН КОНЦЕРТ – 25 април, 19.00 ч., Учебен куклен театър – ул. „Ст. Караджа“ 20

специалност ІV АКТ,  клас проф. Румен  Рачев

подходящ за зрители над 10 години!

НОВАЗЕМЯ – 25 април, 19.30 ч., Сцена 47, УДТ

танцов спектакъл, специалност III ТД – ТТ, клас проф. д-р Петя Цветкова

СЪН В ЛЯТНА НОЩ – 26 април, 19.00 ч., Голяма сцена, УДТ

от Уилям Шекспир, специалност ІV АДТ, клас проф. Маргарита Младенова

PAPAS IN MOTION –  26 април, 19.30 ч., Сцена 47, УДТ

от Роналд Рудол, специалност III АДТ, клас проф. д-р Атанас Атанасов

ПРЕМИЕРА – 27 април, 19.00 ч., Учебен куклен театър – ул. „Ст. Караджа“ 20

СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА И ВЪЛКЪТ 

специалност ІIIАКТ,  клас доц. Майя Енчева

ПРЕМИЕРА – 27 април, 19.30 ч., Сцена 47, УДТ

ВЕЧЕР НА КЛАСА –  ЩЕ ТЕ УБИЯ…

специалност ІV АДТ, клас проф. Здравко Митков

КИНО-ТЕАТЪР„БЪЛГАРАН“ – 28 април, 11.30 ч., СТ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“, Камерна зала

специалност ІV АКТ,  клас проф. Румен  Рачев

Билети търсете на касата ул. „Стефан Караджа“ № 26.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *