Стандартни и многофункционални душ кабини

Каква е разликата между стандартни и многофункционални душ кабини?

В сравнение с обикновени душ кабини и паравани за баня, стандартните имат таван и самостоятелни стени. Напомнят визуално на капсула и могат да имат една или няколко функции, различни от душа. Онези душ кабини, които имат луксозни функции, като масаж и сауна, се наричат мултифункционални. Душ кабини се появяват на пазара през 90-те години. Първите модели са протичали, били са крехки и с много лошо качество, но през 2006 година пазарът променя своя облик.

Топла и студена вода

Душ кабините смесват топлата и студената вода. От Вас се иска само да изберете желаната температура, силата на струята, видът на струята – обикновена, масажираща, почистваща и т. н. Някои душ кабини изискват топлата и студената вода да са в отделни тръби, докато други, електрически, имат нужда единствено от студена вода, която стоплят до желаните градуси.

Струи и душове

Стандартните кабини имат един душ, който е позициониран на тавана – може да е обикновен, по-широк или като водопад (каскаден). Многофункционалните кабини имат допълнителни душове с различни струи. Освен неподвижната глава горе (фиксирана в центъра), те имат слушалка встрани (мобилна слушалка) и масажиращи неподвижни глави от противоположните страни на кабината. Специфичното тук е, че не можете да използвате трите струи едновременно – все пак това не е автомивка.

Пара

Различават се два типа душ кабина – с пара и без. Това задължително се отбелязва в характеристиките им, така че не е нужно да правите специално проучване. Кабините с пара също се делят на два типа – обикновени и сауна. Вторият тип се предлагат и с дървена пейка, имитираща истинска сауна. Кабините с пара са предпочитани е, защото допълнителната хидратация изглажда и подмладява кожата. Ако държите само на хидратацията, спрете се на по-достъпния вариант – Плъзгащи паравани за баня.

Радио

Функциите на радиото са базисни, дисплеят е опростен и има най-нужните бутони. Радиото си остава идеалният начин да прекарате приятно времето под душа. Единствено най-скъпите модели, мултифункционалните, могат да работят с mp3 плейъри.

Осветление

Независимо от вида на кабината, осветлението е тристепенно – в горната част, където е основния душ, встрани, където са масажиращите глави, и отвън, в долната част на кабината. При всички модели се използват LED лампички.

Допълнителни удобства

Някои от кабините имат седалка за сядане, огледала, други – малка гумена пътечка, за да не се подхлъзнете. При многофункционалните има голямо разнообразие – някои от тях могат да се ползват и като вана, и като джакузи. Много от тях могат да се управляват през мобилния Ви телефон. Препоръчително е да потърсите кабина с рафт за шампоан и сапун. Някои плъзгащи паравани за баня също имат поставки.

Видове затворени душ кабини

Според това какви функции доминират, кабините се разделят на:

– хидромасажни – имат пълен контрол над температурата и различни дюзи;

– музикална терапия – имат mp3 плейър и са свързани със смартфона Ви;

– светлинна терапия – LED лампичките имат различни цветове и програми;

– ароматерапия – среща се при многофункционалните;

– сауна – поддържа температура между 30 и 50С, като влажността е 90%.

Най-предпочитаният модел

Въпреки че пазарът изобилства от възможности от форми и размери на душ кабини, ъгловите модели с две плъзгащи се врати са най-търсени. Основно се предлагат в бяло, черно или с прозрачни или трансперантни стени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *