Спалното бельо и правилният му избор ще ви донесат сладки сънища

Както знаете, ние прекарваме голяма част от времето в денонощието си, в нашето легло. Средностатистическият човек прекарва 8 часа на ден по 30 дни в месеца и за една година това означава почти 3 000 часа. Звучи доста, нали?

Именно затова е добре да помислим много добре относно това колко е важен избора на спално бельо в спалнята ни. Правилното подбиране на спално бельо е свързано най-вече с качеството на материята, както и цветовата гама. Но това е по-скоро допълнение към висококачествените чаршафи и завивки. Тъканта, от която са изработени е със сигурност нещото, което оказва влияние върху нас и е от голямо значение.

Знаете ли как се определя дали едно спално бельо е качествено?

спално бельо

Най-лесно това се разбира по броя на нишките на квадратен сантиметър от материята, тоест колкото повече са те, следователно толкова по-добре. Качествените спални комплекти имат доста повече на брой нишки от по-ниско качественото. По-високият клас бельо ще ви донесе освен по-спокоен сън, по-добро дишане на тялото през нощта, но и по-добър интериор във вашата спалня. Разбира се, луксозното спално бельо означава и по-високи цени, но е важно да не се правят компромиси с това. Замислете се, че вашето тяло се докосва дълго време до тези тъкани и както избираме добре материите на дрехите си и обичаме те да бъдат естествени и висококачествени, даваме доста пари за тях, така трябва да бъде и със спалните комплекти. Все пак, докосвайки се до тяхната тъкан, прекарваме доста повече време отколкото с дадена дреха.

Най-висококачествените нишки са тези на спалното бельо от сатен и перкал. Но на българския пазар, те все още не са добили достатъчно популярност, по простата причина, че ние българите търсим винаги по-бюджетното решение. На нашият пазар е много предпочитан памукът Ранфорс, който представлява гъста тъкан, омекотена и ефирна, която е с добри показатели за издръжливост, пране и гладене, но все пак не е най-доброто, което пазара може да ни предложи.

Вашето качествено и красиво спално бельо е символ за изисканост и стил, затова адекватния му избор ще донесе именно това. Разбира се, доста по-важно е това как се чувствате вие по време на сън, дали тялото ви се чувства спокойно и отпочинало на сутринта. Има доста от нас, които избират спално бельо по модните тенденции за съответния период, но ние от Uchi.bg смятаме, че в пъти по-важно е не дали е актуално, а дали е с високо качество на изработка и материя. Затова винаги се доверяваме на Linens.bg, когато стане дума за добро и луксозно спално бельо. Няма спор, че те са лидери при домашния текстил и държат на вискокачествените си продукти.

Можем да заключим, че доброто спално бельо, което изберете за дома си, ще допринесе до голяма степен за спокойствието и комфорта ви през нощта, а съответно и през деня, защото щом имаме добър сън, значи ще се чувстваме свежи и енергични. Дайте на своето тяло нужното удобство и му осигурете луксозно и красиво спално бельо, което да води до романтични изживявания и заслужен релакс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *