София е домакин на неформална среща на директорите на националните агенции по програма „Еразъм+“

В периода 11 – 13 април 2018г., в хотел „Маринела“ в гр. София се провежда неформална среща на директорите на националните агенции по Програма „Еразъм+“ в сектор „Образование и обучение“. Събитието е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на ЕС. Домакин на срещата ще бъде Центърът за развитие на човешките ресурси в качеството му на национална агенция по Програма „Еразъм+“ за България.

Официалната среща ще бъде открита на 12 април 2018 г., в 9.30 ч. от  заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева. Приветствия към участниците ще направят  г-жа Моника Панайотова, заместник-министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, както и г-жа Барбара Нолан, началник отдел „Б4“ в Главна дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на ЕК, отговаряща за Програма „Еразъм+“.

По време на срещата ще бъдат обсъдени възможностите пред Програма „Еразъм+“ след 2020 година. Сред основните теми, които ще се дискутират и са от значение за определяне на бъдещия формат на програмата, ще бъдат социалното приобщаване,  дигитализацията в областта на образованието и обучението, международното измерение в сектори „Висше образование“ и „Професионално образование и обучение“, споделените европейски ценности, предоставяне на възможности за участие в програмата на по-голям брой европейски граждани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *