Силвия Шосева, художник: Изкуството изисква смелост да изразиш себе си

DSC01631В първото за 2016 г. интервю от рубриката Творците F-thinkers ви представяме художничката Силвия Шосева, която представи творчеството си и разкри какво е общото между финансите и изкуството.

Въпрос: Представете Вашето творчество!

Отговор: Рисувам живопис, основно пейзажи и портрети. Портретите отразяват различни известни личности, като Никол Кидман, Кирстен Дънст, Джеръми Айрънс, Скарлет Йохансон, Мариус Куркински, Радина Кърджилова, Гена Трайкова и т.н. Пресъздавам тези потрети и ги превръщам в герои на картините ми. Използвам символика.

Пейзажите рисувам на открито сред природата. Истинско удоволствие е за мен да наблюдавам светлините и сенките.

Въпрос: Какво ще запомните от обучението си в Арт семестър?

Отговор: От обучението си в Арт семестър ще запомня срещите ни с лекторите. Научих доста неща за инвестицията, финансите и изкуството. Щастлива съм, че имах възможността да се срещна с толкова интересни и мили хора.

Въпрос: Какво послание отправяте с изложбата си в Карол?

Отговор: С изложбата си в Карол искам да покажа изкуството ми, седейки сред природата и да предам това усещане на зрителя, да откъсна за миг погледа на човек от работата и да му открехна един друг свят на образ и мълчание, където има само въздействие.

Въпрос: По какво си приличат и по какво се различават светът на финансите и този на изкуството?

Отговор: Светът на финансите, съпоставен с този на изкуството, има доста прилики. Трябва да имаш смелост, за да инвестираш. В изкуството също трябва смелост да изразиш себе си, там няма точни изчисления и стойности. Когато се занимаваме с финанси, ние трябва да проявим внимание и да предвидим различни ходове, които могат да ни доведат до капитал или фалит.

Въпрос: Какво е Вашето празнично пожелание към хората?

Отговор: Пожеланието ми към хората е да бъдат добри, да вярват в себе си и в мечтите, защото именно така се чувстваме живи.

Повече информация за изложбата има тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *