Светозар Георгиев и Васил Терзиев, „Академия на Телерик“

IMG_53413Светозар Георгиев и Васил Терзиев са съоснователи и изпълнителни директори на софтуерната компания „Телерик“ АД. Инициативата на компанията, „Академията на Телерик“, цели да предостави качествено и достъпно за всички обучение в областта на разработката на софтуер, както и да насърчи повече млади хора да се насочат към професионална реализация в сферата на ИТ. „Академията на Телерик“допълва и разширява предлаганото в българските училища и университети обучение по информатика и ИТ.

През учебната 2012-2013 г. в инициативате се обучават над 2 050 души присъствено в 35 безплатни курса по 13 различни специалности и около 10 000 ползват онлайн обученията, които са достъпни по целия свят. С над 20 хил. регистрирани потребители в онлайн системата й и с повече от 1600 видео лекции, гледани над 1.4 милиона пъти, днес „Академията на Телерик“ е водеща инициатива за алтернативно ИТ обучение в България.

„Академията на Телерик“ обучава хора от всички възрасти – от деца 4-6 клас в „Детската академия на Телерик“, гимназиални ученици в „Училищната академия на Телерик“ и младежи, заинтересовани от състезателно програмиране в „Алго академията на Телерик“ до студенти и начинаещи софтуерни инженери в „Софтуерната академия на Телерик“.

Всички участници в класацията “Новатори в образованието” можете да видите ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *