Светлин Наков се включва в инициативата UniStart

Nakov-s-lilav-puloverПредприемачът и основател на Софт Уни Светлин Наков ще води една от най-вдъхновяващите лекции на инициативата UniStart. Лекцията, наречена “UniStart Talks #1 Успешни в България!”, ще се проведе от 18:30 в Аула Максима, УНСС. Освен с него публиката ще се запознае и с няколко успешни истории на предприемачи, развиващи се в България. Целта е една – да се събуди интереса на българските студенти към предприемачеството, да ги информира за възможностите, които чакат да бъдат уловени.

UniStart е първата интензивна тренировъчна програма по предприемачество, организирана от студенти за студенти. Задачата, която младите ентусиасти от Business Club UNWE в партньорството на Start It Smart | Pre-Accelerator са си поставили, е доста амбициозна. В рамките на 8 седмици те селектираха 12 отбора и организираха за тях над 30 лекции и 6 работилници водени от успешни предприемачи, доказали се в областта на стартъпите, иновациите, маркетинга и продажбите.

Отборите имаха възможността да разберат как да реализират своята Startup идея, как да изградят екип, каква маркетингова стратегия е най-подходяща за проекта им, от къде могат да намерят финансиране, как лесно да пивотират и валидират идеята си без много пари – защото добрите идеи се нуждаят от доста стъпки преди да стигнат до голямото финансиране. В програмата са заложени поредица от обучения, които да превърнат будния студент в успешен предприемач.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *