Ромео Смилянов: Изкуството е магия, която храни душата ни

DSC_0778Поредицата от срещи в рубриката творците F-thinkers продължава с художника Ромео Смилянов, който разказа защо е избрал пътя на рисуването, къде открива вдъхновение и какво е научил в Арт Семестър.

Въпрос: Представете себе си и Вашето творчество!

Отговор: Рисувам откакто се помня, но превърнах тази първа любов на душата си в единствено и съдбовно занимание необяснимо късно. Напук на живота, на образованието и на професионалната си съдба, на науката и на другите разпътни ветрове, които ме тласкаха към различни области на познание. Открих, че хобито е най-истинската същност на човека, защото в него той кодира сърцето си.

Въпрос: Посвещавате се на детската си мечта – рисуването на по-късен етап от живота си. Какво Ви провокира да го направите?

Отговор: По един или друг начин дойде този момент, в който изкуството върху платно оказа влиянието си с ярко емоционално въздействие върху мен. Оприличавам го на едно късо съединение, което се получава при съприкосновение на желанието с действителността.

Въпрос: Какво научихте от Арт семестър?

Отговор: Научих нови неща и създадох приятелства. Арт семестърът ми даде тласъка, от който имах нужда в моя творчески път.

DSC01761Въпрос: Какви впечатления ще остави у вас авторската Ви изложба в арт салона на Карол?

Отговор: Изложбата в Карол е едно от най-топлите събития в живота ми. Хората, които ме уважиха, ми показаха, че това което правя, си струва.

Въпрос: Къде откривате вдъхновение за картините си?

Отговор: Откривам ги в хубавите неща в живота, а също и в ежедневните детайли, които през годините започнах да ценя все повече.

Въпрос: Какво бихте казали на хората, които усещат творчески заряд в себе си, но не събират смелост да се посветят на изкуството?

Отговор: Изкуството е онази магия, която ни откъсва от ежедневието и храни душата ни по един необикновен начин. Затова творецът трябва постоянно да търси пътя към него.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *